Over 45+ - SC Franeker

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Over 45+

Over 45+

Ben je 45-plus en wil je met leeftijdgenoten nog een lekker potje voetballen? Elke week voetballen wij zaterdags van 15.30 tot 16.30 intern tegen elkaar. Ook doen wij een aantal malen per seizoen mee aan een toernooi. Meedoen? Lees dan onderstaande informatie en meld je aan via senioren@scfraneker.nl.
 
Geen pijlsnelle aanvallers op roze schoenen
Geen pijlsnelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die spelen op buitenspel, maar gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdsgenoten. Dat is 45+-voetbal, een welkome aanvulling op de bestaande (veteranen)competities.De KNVB hoopt dat gestopte liefhebbers dankzij het 45+-voetbal weer in aanraking komen met een voetbalvereniging.
  
Liefhebbers op leeftijd
Ons land telt ruim 2 miljoen mannen in de leeftijdscategorie van 40-65 jaar, van wie 25% in het verleden heeft gevoetbald. Voor veel van hen is het reguliere voetbal, waarbij elk weekend een wedstrijd van tweemaal 45 minuten op het programma staat, om praktische of fysieke redenen geen optie. Toch wil de KNVB ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om hun favoriete sport te (blijven) beoefenen.

7 tegen 7 op een half veld 
Voor de 45+-variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn, hoort dus tot de verleden tijd.Selectie 2020-2021
De selectie voor het seizoen ziet er als volgt uit:

Haije Meijer
John
Willem Liezinga
Meine Zijlstra
Ruurd
Marco van Toor
Jan Meijer (begeleider)
Dirk Kuperus
Sipke de Jong
Edwin de Boer
Johan Rombout
Henk Deelstra
Peter Hellinga
Jack de Vries
Tjipko van der Meulen
Dirk Groen

Dick Moraal
Steven Brander

Er blijft dus nog (altijd!) ruimte voor versterking!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!