SC Franeker in tweede helft ruim langs Mulier

Mulier 1

Groep 2 16

12 september 2020 15:00

Opstelling

Franeker – Het bekeravontuur voor Sportclub Franeker was na twee verloren wedstrijd al ten einde, maar het wilde met een goed gevoel de bekercampagne afsluiten. Daar slaagden de manschappen van interim trainer Koen Oosterveld in. In de eerste helft hielt Mulier vrij eenvoudig stand, maar na de pauze slechte Franeker de muur van Witmarsum.

De wedstrijd kende van begin tot einde een eenzijdig beeld waarin Franeker 90 minuten lang de bovenliggende partij was, Mulier wat de laatste jaren afgezakt is tot de 5e klasse was niet bij machte om het Franeker enigszins lastig te maken. Dat het uiteindelijk duurde tot de tweede helft waarin Franeker het verschil kon maken lag meer aan de thuisploeg zelf dan aan de tegenstander. De Franekers die dit seizoen met een hoop wijzigingen van start zijn gegaan, kreeg in de eerste helft al de nodige kansen om het krachtsverschil om te zetten in een voorsprong maar liet dit na door niet doortastend genoeg te zijn voor het doel van Mulier. De eerste echte kans kwam op naam voor Cor Boonstra, hij werd aan de rechterkant in stelling gebracht maar zijn inzet kon gekeerd worden door sluitpost van de bezoekers. Franeker spits Marco de Groot was de volgende met een goede kans voor de Franekers na een goede voorzet van Boonstra maar wist met zijn hoofd geen goede richting te geven waardoor de bal over het doel vloog. Aan de linkerzijde was het Gerlof Dijkstra die af en toe zijn goede vorm weer liet zien en tot twee keer toe gevaarlijk kon worden door zijn directe tegenstander te verschalken maar beide keren lag de keeper in de weg. Nog één keer voor rust kreeg Franeker de kans om de score te openen maar Stijn v/d Geest die goed vrij werd gespeeld door De Groot wist de bal niet hard genoeg op het doel te vuren waardoor andermaal de keeper kon keren.

In de tweede helft was het na enkele minuten wel raak. Stijn v/d Geest die dit seizoen voor het eerst uitkomt in het eerste elftal en het goed doet op het middenveld kreeg na een aanval via de rechterzijde de bal voor de voeten en schoot onberispelijk raak 1-0. Na het openingsdoelpunt was het hek van de dam. Een paar minuten later verdubbelde De Groot de score. Een snelle en zeer fraaie aanval via meerdere schijven eindigde bij de spits voor het doel en werd door hem simpel binnen getikt, 2-0. De wijze waarop dit doelpunt tot stand kwam toonde weer iets van de voetbalkwaliteiten die de Franekers wel degelijk in haar mars heeft. Een kwartier voor tijd was het de gedreven spelende Gerlof Dijkstra die het derde Franeker doelpunt van deze middag op zijn naam mocht zette. Hij werd middels een fantastische crosspass van Boonstra in stelling gebracht en wist de keeper met een droge knal te passeren, 3-0. Het slotakkoord was voor v/d Geest die zijn tweede doelpunt wist te maken, vanaf 16 meter schoot hij diagonaal raak, 86e minuut 4-0.

Met deze verdiende overwinning kan Franeker met een goed gevoel starten aan de competitie. Door de nodige wijzigingen binnen het elftal zijn de Franekers nog niet op het gewenste niveau maar liet men tegen Mulier wel zien dat het in de lift zit. De eerste competitiewedstrijd a.s. zaterdag spelen de Franekers uit in en tegen Bolsward, aanvang 15.00u

Bijgevoegde foto's zijn gemaakt door Marcel Teensma.