SC Franeker M013-1 overklast vv  Sneek Wit Zwart M013-1 in eerste bekerwedstrijd

Franeker SC MO13-1

11 - 0

vv Sneek Wit Zwart MO13-1

Iris de Jong (schot)
2'
4'
6'
10'
Iris de Jong (scrimmage)
11'
18'
21'
Assist: Iris de Jong
29'
38'
39'
Esmee de Jong (afstandschot)
60'
61'

Groep 1 04

29 augustus 2020 9:00

Nadat het amateurvoetbal een hele tijd heeft stil gelegen door de coronacrisis daar kon er afgelopen zaterdag dan eindelijk weer gespeeld worden. De meiden van SC Franeker M013-1 mochten het in de eerste bekerwedstrijd opnemen tegen vv Sneek Wit Zwart M013-1. Vooraf was niet duidelijk hoe goed dit team zou wezen, maar al gauw leek dit een makkelijke ochtend te worden voor de geel blauwe formatie. Dit was dan uiteindelijk ook terug te zien in de uitslag!

Franeker wervelstorm

Iets na negenen begon dan eindelijk de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg die de gasten onder druk zette. Dit leidde uiteindelijk na twee minuten spelen tot het eerste doelpunt van dit nog prille seizoen. Na een genomen vrije trap kwam de bal in de voeten van Iris terecht en deze wist de bal hard binnen te werken 1-0. Het stond goed bij de Franekers en hierdoor bleef de aanvalsdrang steeds meer groeien. Twee minuten na het openingsdoelpunt werd de marge verder verdubbeld. Na een aanval over de rechterkant werd het spel verplaats naar de linkerkant waar Esmee helemaal vrij stond en deze schoot de bal goed in het hoekje 2-0. Het leek wel de wedstrijd van de twee minuten te wezen want wederom twee minuten later schoot de keepster van de gasten de bal in de voeten van Iris en deze wist daar wel raak mee en daarmee bracht zij de stand op 3-0. De gasten wilde wel ten aanval trekken maar dit ging lastig en dus had keepster Lise het niet heel druk. Nadat er een paar minuten niet gescoord was kwam er een aanval over de linkerkant waarna Marrit de bal op Iris speelde en deze schoot wederom raak 4-0. Maar hier zou het niet bij blijven want de bal werd vanaf de aftrap snel onderschept waarna de bal via de scrimmage terecht kwam bij Iris en deze prikte de bal wederom binnen 5-0. Uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf nog driemaal gescoord worden en daarmee werd de ruststand bepaald op 8-0.

Slordigheden

In de rust werd er aangegeven dat de ploeg op deze voet moest doorgaan. Het doel was dan ook om de score zo hoog mogelijk te laten oplopen en geen tegendoelpunt te krijgen. Maar het voornaamste was toch om te blijven voetballen en elkaar het één en ander te gunnen. Waar het in de eerste helft voortvarend van start ging daar ging dat nu wat lastiger. De Franekers wilden te gehaast de aanval zoeken en het voetballen ging hierdoor wat minder fijn dan gewend. Uiteindelijk leidde dit er toe dat de Snekers een goede kans kregen maar dit schot ging net langs de verkeerde kant van de paal en dus bleef de nul op het scorebord staan. Het duurde uiteindelijk acht minuten voordat een volgend doelpunt een feit was. Een diepe bal van de gasten werd onderschept door Ylva waarna zij de bal speelde op Marrit die op haar beurt Lou Lou aan het werk zette en deze behield goed het overzicht en legde de bal breed op Marrit en deze tekende voor de 9-0. Een geweldig doelpunt om te zien en zo hoort voetbal te wezen. Dit gaf blijkbaar weer wat vleugels want vanaf de aftrap was het wederom raak. De bal kwam terecht bij de goed lopende Lou Lou en deze wist de keepster kansloos te laten 10-0. Het eerste doel was dus behaald en nu moest men er voor zorgen dat de score verder uitgebreid werd en de nul zou worden behouden. Maar toch gaven de gasten niet op en doordat de thuisploeg slordiger werd in het verdedigen met zijn allen daar ontstonden er enkele mogelijkheden voor de gasten. Uiteindelijk zouden er nog twee doelpunten vallen in deze wedstrijd en wel in de laatste twee minuten. Eerst was daar een aanval over verschillende schijven waarna Esmee de bal goed wist in te houden aan de linkerkant van het veld waarna zij de bal hard wist in te brengen en deze bal verdween via een speelster van Sneek in het eigen doel 11-0. Het slotstuk was vervolgens voor Iris en daarmee bepaalde zij de eindstand op 12-0.

Derby uit

Een goede en overtuigende zege al zal er zeker nog het één en andere moeten gebeuren als de tegenstander de bal heeft. Maar het was de eerste wedstrijd en gezien de wedstrijd was het een mooie start van dit nog prille seizoen. Aankomende zaterdag 5-9-2020 spelen de meiden van M013-1 de uitwedstrijd in Harlingen tegen Zeerobben M013-2. Deze ploeg verloor hun eerste wedstrijd ook met 12-0 en dus lijkt er zeker iets te halen voor de geel blauwe formatie. Maar onderschatten moet de ploeg zeker niet doen want de bal is rond en in een derby kan er genoeg gebeuren. De wedstrijd in Harlingen begint om 10:15 en dus weten we rond 11:30 wie er nog kans maakt op de volgende bekerronde.