... (schot)

Groep 1 04

12 september 2020 8:30

N. (Nienke) Bankert

Het is zaterdag 12-9-2020 als er voor SC Franeker M013-1 de laatste bekerwedstrijd op het programma staat. En wat voor een wedstrijd want het speelde de ware kraker tegen LSC MO13-1. Beide ploegen wonnen hun eerste twee duels in de poule en dus zou de winnaar van vandaag doorstomen naar de volgende bekerronde. Uiteindelijk bleef de stand gelijk na zestig minuten spelen en omdat het doelsaldo van de gasten net iets beter was gingen zij door in de beker.

Onder druk

De wedstrijd begon en de gasten namen gelijk het heft in handen. De thuisploeg werd achterover gedrukt en dus moesten zij zien te overleven. De eerste mogelijkheden waren er dan ook voor de ploeg in het blauw en wit maar gelukkig gingen deze er niet in. De Franekers probeerde er soms wel uit te komen maar toch ging dit lastiger dan gedacht. Maar dan is daar de zevende minuut als Mila de bal goed weet te ontfutselen en deze geeft op Sinne, deze had vervolgens een geweldige steekpass op Lou Lou die één op één met de keepster ijzig koel bleef en de bal in de rechterhoek wist te schieten 1-0. Gezien het spelbeeld wellicht een niet verdiende voorspong maar ook die tellen. In het vervolg van de eerste helft groeide beide ploegen meer naar elkaar toe en dat leidde tot een leuke maar vooral ook een spannende wedstrijd. Beide ploegen kregen nog kansen om te scoren maar deze gingen er niet in en dus was de ruststand 1-0.

Spanning nam toe

Het tweede bedrijf was weer van start gegaan en dat gebeurde furieus want na twee minuten spelen was het wederom raak. Een aanval over de linkerkant kwam terecht bij Iris, deze speelde Esmee in die de bal weer doorspeelde op de doorgelopen Iris en deze schoot de bal goed in de verre hoek binnen 2-0. Het gaatje was geslagen maar hiermee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Het spel bleef over en weer gaan en voor beide doelen was er genoeg dreiging. Het duurde echter tot zes minuten na het vorige doelpunt voordat er weer gescoord werd. Een aanval door het midden ging via Iris naar Esmee en deze stuurde Lou Lou alleen af op de doelvrouw, deze kwam wel uit maar Lou Lou was net wat eerder bij de bal waarna de bal om de doelvrouw werd getikt en eindigde in het doel 3-0. Een mooie marge dus maar nu moest het nog over de streep getild worden. Maar de vreugde was maar van korte duur want twee minuten later was daar een solo over de rechterkant van de Franekers waarna de speelster de bal hard tegen de touwen wist te werken 3-1. De marge was dus weer twee en de thuisploeg ging verdedigend wisselen omdat de druk van de gasten steeds hoger werd. De vermoeidheid bij de ploeg in het geel en blauw nam namaten de wedstrijd zich vorderde meer toe. Dit leidde uiteindelijk drie minuten na de aansluitingstreffer tot nog een treffer. Weer een actie over de Sneker linkerkant werd goed voorgegeven en bij de tweede paal werd de bal goed binnen gelopen 3-2. De spanning was geheel terug en helemaal toen het twee minuten later wederom raak was. Opnieuw lieten de Franekers hun vrouwtjes lopen waarna de bal hard tegen de touwen eindigde 3-3. Met deze stand zouden de gasten door zijn en dus moesten de klokkendieven meer risico nemen. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog enkele goede kansen op meer doelpunten maar gescoord werd er niet meer en daardoor eindigde dit spannende duel in een gelijkspel.

Door dit resultaat zijn de Snekers door in de beker wegens een net iets beter doelsaldo. Voor de Franekers rest nu de competitie en deze begint komende zaterdag 19-9-2020 met een uitwedstrijd tegen Zeerobben M013-2. Wanneer de ploeg de strijd van vandaag kan opbrengen in de competitie en dat kan koppelen aan het voetballend vermogen dan beloofd het nog een spannende competitie te worden waarin alles mogelijk is. Te beginnen aankomende zaterdag dus met de derdy in Harlingen!