Matig SC Franeker JO13-1 pakt volle winst!

50'

Groep 2 12

12 september 2020 10:45

Onbekend

Onder redelijke weersomstandigheden toog het SC Franeker JO13-1 gezelschap naar Makkum voor de tweede bekerwedstrijd tegen de rood-witte vv Makkum. Het werd een wedstrijd waarin Franeker de bovenliggende partije was, maar moeite had met scoren. Hierdoor kreeg het bijna nog het deksel op de neus, maar wist het uiteindelijk met 1-2 te winnen.

Op het vrij harde kunstgrasveld had Franeker het meest balbezit, maar wist het nog weinig kansen te creëeren. De zuiverheid in het spel van de uitspelende ploeg was echter ook te laag en hierdoor kreeg ook Makkum enige ruimte om de diepe bal spelen. Achterin stond het bij de geel-blauwen echter goed. Na 10 minuten wist Karsten na een individuele actie Philip te bereiken en die schoot feilloos raak, 0-1.

SC Franeker JO13-1 kreeg hierna nog een paar kansjes, maar gescoord werd er niet meer voor de pauze. Ogenschijnlijk ontbrak het aan een stukje rust aan de bal waardoor de aanname's en de voortzetting van het spel niet voor rust zorgde bij de staf van Franeker. Wat wel beter lukte dan de voorgaande oefenwedstrijd was dat er minder ruimte lag tussen de verschillende linies. Hierdoor kon Makkum ook niet echt gevaarlijk worden, omdat zij steeds naar buiten toe moesten opbouwen.

De tweede helft was even schrikken voor SC Franeker. Met de wind schuin mee kregen de Makkumers ineens toch kansen en eentje daarvan werd verzilverd via een diagonale schuiver, ondanks dat Maren er nog net een paar vingers tegenaan kon krijgen, 1-1. Toch pakten onze jongens het veldspel weer op en kwamen er weer kansen. Dino ving op rechts een te korte uittrap van de keeper op en plaatste de bal naar Karsten die niet twijfelde en met een mooi hoog schot de keeper kansloos liet, 1-2. Daarna gebeurde er niet echt veel meer waardoor de eindstand dus bij 1-2 winst voor SC Franeker JO13-1 bleef.

Een prima uitgangspositie voor de laatste bekerronde, waarbij Franeker met twee doelpunten verschil mag verliezen uit bij zmvv Zeerobben, maar dit uiteraard niet wil laten gebeuren. Start maandag 14 september 18.30 uur.