52'

Groep 2 12

29 augustus 2020 9:30

Tim Bergsma

Welgeteld 175 dagen geleden werd de laatste officiële wedstrijd gespeeld door de spelers van SC Franeker JO13-1. Toen nog verdeeld in meerdere teams, maar vanaf dit seizoen verenigd in JO13-1. De maand juni werd reeds gebruikt om al even te wennen aan elkaar en toen op 4 augustus de eerste training na de zomerstop plaatsvond, kon er al wat gerichter worden geoefend op wat van deze leeftijdscategorie verwacht mag worden. 4 Weken van trainen en oefenwedstrijden spelen was dan ook zeer nuttig en teammanager Jeroen keek met trainers Karst en Roberto dan ook met enig vertrouwen uit naar de eerste officiële wedstrijd.

En zaterdag 29 augustus was dan de eerste 'echte' wedstrijd. En wel een bekerwedstrijd tegen SJO Arum/Stormvogels '64. Op het hoofdveld en onder wisselende weersomstandigheden was SC Franeker JO13-1 de bovenliggende ploeg al was de start niet direct goed te noemen. Al na drie minuten lag de bal in het thuisdoel na moeizaam uitverdedigen. De wit/zwarte tegenstander was daarna ook nog even dreigend, maar al snel namen de Franekers het heft in handen. Milan en Wessel waren in het centrum hun tegenstanders de baas en ook Nick en Matthijs gaven hun directe tegenstanders weinig kans om gevaarlijk te worden. Koen was op rechts al een paar keer dreigend en zijn corner werd door de keeper bij de eerste paal in eigen doel geslagen, 1-1. Kort daarna was Sil attent na matig uitverdedigen en zorgde met een droog schot voor de 2-1. Weer drie minuten later kwam een verre uittrap van keeper Maren wederom bij Sil terecht en die maakte geen fout, 3-1. Na de eerste time-out was Bauke (vorig jaar nog spelend bij de tegenstander) sterk in het strafschopgebied en maakte met links de 4-1. Vlak voor de pauze kwam Arum/Stormvogels even onder de druk uit en pardoes viel de 4-2 binnen, tevens de ruststand.

In de rust werd er benadrukt wat er goed ging en het enige punt van verbetering was de wat 'matte' cooling-down. Hoe je de cooling-down eindigt, zo start je de wedstrijd... en dat ging deze keer dus zeker op.

De tweede helft was eenzelfde spelbeeld. Om het kwartier werden er drie spelers gewisseld en aan het vrij constante spel van de Franekers was te zien dat er al aardig op posities wordt getraind. Sil scoorde de 5-2 na een assist van Liam (over rechts). Boaz stoomde daarna door tot de achterlijn en net voor zijn schot op doel werd de bal tot corner verwerkt. De blessure van de op links spelende Philip was wel even schrikken, maar tijdens dit schrijven lijkt het gelukkig alweer de goede kant op te gaan. Jitse was op het middenveld sterk bij de directe pass naar voren en ook centraal achterin stapt hij vaak op het juiste moment in. De 6-2 was wederom van Sil, nu na een assist van Dino. De uittploeg probeerde na hun tegendoelpunt nog iets dichter bij te komen, maar Maren hield haar doel verder goed schoon. Sil zijn vijfde doelpunt was een mooi schot over de keeper nadat deze per ongeluk zijn uittrap op de rug van een eigen speler zag belanden, 7-3. De op het middenveld sterk opererende Karsten zag na een eerdere doelpoging nu wel zijn schot doel treffen, 8-3 en het slotaccoord was van de snelle en behendige Liam die de uiterste hoek van het doel vond, 9-3 en tevens de eindstand.

Onder goede leiding van scheidsrechter Tim Bergsma wint JO13-1 dus hun eerste bekerwedstrijd en wordt er reeds uitgekeken naar volgende week. Dan volgt de uitwedstrijd tegen Zeerobben JO13-1 die met 1-6 wist te winnen van Makkum JO13-1. Start reeds om 8.45 op Sportpark Oostersportpark te Harlingen.