SC Franeker JO13-1 komt net tekort tegen Blauw Wit '34 JO13-2

52'

1e klasse 03

26 september 2020 8:30

Koen Beuker

Het scheelde weinig of het werd nog 2-2. Franeker kreeg gaandeweg de wedstrijd een licht overwicht, maar de gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet meer. Tegenstander Blauw Wit JO13-2 was over het algemeen net iets sterker in de aanvallende zin. Hierdoor kregen zij meer uitgespeelde kansen die echter niet goed werden benut, mede door goed keeperswerk van Maren en het taaie verdedigen van oa. Matthijs, Nick, Wessel en Jitse.

De start was afgelopen zaterdag voor de bezoekers. Fysiek waren zij iets sterker en vooral feller op de bal dan de thuisploeg en dit leverde al twee afstandsschoten op die nog niet gevaarlijk waren. Franeker beet echter gaandeweg de eerste helft goed van zich af en via het middenveld kregen Milan, Karsten, Koen en Bauke iets meer controle over het spel. De voorwaartsen Philip, Sil en Dino (en later nog Boaz) kwamen echter niet dicht genoeg bij het doel om gevaarlijk te geraken. Na 20' kwam er via een tegenstoot van de Leeuwarders op randje buitenspel een schotkans van de rechtsvoor en via binnenkant paal rolde de bal het doel in, 0-1. Via een paar corners werd er wel enig gevaar gesticht door de Franekers, maar de rust werd ingegaan met een kleine achterstand.

In de rust benadrukten trainers Karst en Roberto dat de wedstrijd nog geheel open lag en dat er iets directer gepasst moest worden om het Blauw Wit moeilijker te maken. Ook in de omschakeling van aanvallen naar verdedigen en andersom liggen nog verbeterpunten en bij de nabespreking na de wedstrijd werd hier mede met het fysiek wat sterker worden aandacht aan besteed.

De tweede helft bleef spannend en het kon beide kanten op. Helaas voor de fans van SC Franeker JO13-1 viel halverwege de tweede helft de 0-2 te noteren, eveneens een afstandsschot in de uiterste hoek nu hoog in het doel. Het pleit voor de Franekers dat de koppies niet omlaag gingen, maar met volle inzet op jacht gingen naar de aansluittreffer. En die kwam er... na een goed voorgegeven corner van Dino vanaf links was het de meegekomen Wessel die sterk de bal op het hoofd nam en de keeper kansloos liet, 1-2! De laatste minuten bleef de druk op het Leeuwarder doel aanwezig, maar uiteindelijk moest de winst worden overgelaten aan Blauw Wit JO13-2.

Een spannende wedstrijd waar meer ingezeten had, echter het goed uitspelen van de kansen laat nog te wensen over. Positief punt is zeker de taaiheid van de Franekers waardoor de tegenstander altijd 100% moet geven willen ze als winnaar het veld aflopen.

Volgende week de (vroege) uitwedstrijd tegen ONT JO13-1, start 8.45 uur te Opeinde.