59'

3e klasse 02

26 september 2020 8:40

Onbekend

Het is zaterdag 26-9-2020 als ook voor SC Franeker M013-1 de competitie van start gaat. Tegenstander van vandaag was CVO M013-1. Deze ploeg is een oud bekende voor het team want sommige speelsters speelden vorig jaar ook tegen dit team. De gasten hadden nog maar één wedstrijd in de benen en deze werd met 1-2 verloren en dus leek het er op voorhand op dat er kansen lagen voor de klokkendieven.

Teleurstellende start

De wedstrijd begon en Franeker begon fanatiek aan het duel. De tegenstander werd onder druk gezet waarna het al snel een eerste mogelijkheid mocht noteren. Deze mogelijkheid ging er echter niet in en dus bleef de brilstand op het bord staan. Dat de Franekers wilde voetballen dat is mooi om te zien maar na drie minuten spelen leidde dit wel tot een tegentreffer. Na slordig uitverdedigen door het midden van het veld kwam de bal terecht bij hun snelle spits Fleur, deze rende de Franeker Fleur eruit waarna ze één op één met Lise de bal hoog over de doelvrouw in het doel wist te krijgen 0-1. Een goed doelpunt maar gezien het spelbeeld was dit niet heel verdiend te noemen. Maar ondanks deze tegentreffer bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en dat werd na elf minuten spelen omgezet in de verdiende gelijkmaker. Een goede omschakelactie over de rechterkant ging via Esmee naar Lou Lou en deze schoot de bal hard in de rechterhoek binnen 1-1. Voor de ploeg in het geel en het blauw was het een duidelijk verhaal, zelf blijven voetballen en de beste speelster van de gasten ( Fleur )  onschadelijk maken. Dit gezegd te hebben zitten we in minuut veertien als een afstandschot van CVO niet goed wordt verwerkt door doelvrouw Lise waarna de bal in het doel eindigde 1-2. Maar lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want twee minuten later was het alweer gelijk. Een goede bal van Iris op Marrit werd door laatstgenoemde goed binnen gewerkt en daarmee was de stand weer in evenwicht. Nu was het zaak om door te gaan en dat gebeurde ook. Een minuut na het vorige doelpunt weet Iris de bal goed te onderscheppen waarna ze dit foutje keihard wist af te straffen 3-2. Uiteindelijk kregen de Franekers nog enkele goede kansen op meer maar het vizier stond niet op scherp waardoor de ruststand bleef steken op 3-2.

Scherpte

In de rust werd er aangegeven wat er beter kon en moest. Zo moest de concentratie er beter komen in het verdedigende gedeelte als de tegenstander de bal had en moest de Fleur van CVO aan banden worden gelegd want als je dat doet dan zou je deze wedstrijd gaan winnen.  De tweede helft begon en het spel leek wat meer over en weer te gaan. Maar ondanks dat kregen de gasten weinig kansen en de thuisploeg juist de meeste mogelijkheden. Maar wanneer je de goal zelf niet maakt dan doet de tegenstander dit wel. En dit gebeurde negentien minuten voor tijd dan ook. Een lange bal op Fleur werd niet goed ingeschat door de Franeker Fleur en Mila en hierdoor kon Fleur om Lise heen gaan en de bal tegendraads inschieten 3-3. Een flinke domper voor de Franekers en dus moest er weer een tandje bijgezet worden wilde het de drie punten binnen halen. Dit gebeurde uiteindelijk ook want de Fleur van de gasten werd vanaf dit moment volledig aan banden gelegd en de klokkendieven gingen meer kansen creëren. Het was dan ook wachten op het Franeker doelpunt en deze kwam er uiteindelijk dan ook. Met nog zeven minuten op de klok is het Lou Lou die snel weet in te dribbelen waarna ze de bal snel speelde naar Esmee, deze behield vervolgens goed het overzicht waarna ze speelde op Iris en deze schoot de bal hard in de linkerhoek 4-3. De blijdschap was groot al moest de ploeg het nu wel zien vol te houden. Dit gebeurde uiteindelijk ook en een minuut voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid. Wederom was het Lou Lou die snel wist in te dribbelen waarna ze de bal speelde op Iris en deze behield goed het overzicht waarna ze de bal op Marrit speelde en deze wist de trekker verwoestend over te halen en de 5-3 op het scorebord te zetten. Dit was tevens het laatste wapenfeit en dus behaalde de Franekers een verdiende overwinning.

Lijn doortrekken

Een mooi begin van de competitie en nu is het zaak om dit door te zetten. In alle opzichten kunnen er zeker dingen verbeterd worden maar dat is ook logisch zo vroeg in het seizoen. Daarentegen gaan er ook al veel dingen goed en laat het team zien dat het goed kan voetballen. Aankomend weekend is de ploeg vrij waarna het op 10-10-2020 weer mag aantreden en wel in de thuiswedstrijd tegen het sterke SC Stiens/DTD M013-1. Deze ploeg wordt gezien als één van de favorieten voor het winnen van deze competitie en dus zullen de Franekers erg scherp moeten zijn wil het de drie punten in eigen huis houden! Nu eerst even lekker vrij en dus kan de batterij weer volledig worden opgeladen.