... (schot)
Assist: Colin Braak

5e klasse 06

3 oktober 2020 15:15

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen FVC 2 op het programma, nadat we vorige week vrij waren. De buren van FVC Blauw Wit’34 8 hadden vorige week helaas te weinig spelers. Met goede moet gingen we met 16 man voor de 2de keer in korte tijd naar Leeuwarden. 2 weken geleden wonnen we uit met 0-3 van Leeuwarder Zwaluwen 6.

Op het sportpark Wiarda aangekomen hadden we 4 kleedboxen tot onze beschikking i.v.m. de huidige coronamaatregelen, zodat we allemaal op veilige afstand konden omkleden.

Dus konden we ons goed voorbereiden op de wedstrijd en snel kwamen wij erachter dat FVC 2 een hele jonge selectie heeft waarvan de meeste spelers nog in een JO19 team zouden kunnen spelen met een gemiddelde leeftijd van rond de 19 jaar. Daartegenover zit ons gemiddelde rond de 30 jaar. Dus dat kon op voorhand een interessante treffen worden met de wetenschap dat FVC 2 tot nu toe 7 punten uit 3 wedstrijden had gehaald en daarmee 2de stond.

Na onze gebruikelijke warming-up floot de scheidsrechter van dienst iets na 15.15u voor het begin van de wedstrijd. Al snel was duidelijk dat FVC een goed voetballende ploeg heeft waar je de gehele wedstrijd goed geconcentreerd tegen moest spelen, zodat ze ons niet gingen overlopen. Daar slaagden we zeker de eerste helft heel goed in. Op een schot na dat makkelijk gepakt kon worden door Bas werden ze af en toe gevaarlijk uit vrije trappen die of over gingen of tegen de muur ging.

Daartegenover zorgde voornamelijk onze topscoorder Eric voor het gevaar en daar had de verdediging FVC veel moeite mee. Door zijn individuele klasse kwamen we op een 0-1 voorsprong na een assist van Colin. Ook kwamen we bijna zelfs op 0-2 na een soort van ‘pinball scrimmage’ voor het doel van FVC, maar we kregen de bal er net niet in. Ons team stond verder als een huis en zo konden we met 0-1 rusten.

In de rust moesten er 5 wissels worden uitgevoerd wat zeker op het middenveld veel verandering met zich meebracht. Na de aanpassingen begonnen we aan de 2de helft en het was voor iedereen even wennen hoe het stond. Dat ging zeker in het begin niet verkeerd. We hielden nog steeds gelijke tred met FVC.

Na ongeveer een kwartier kreeg FVC een vrije trap en op dat moment werd er aan onze kant weer wat omgezet d.m.v. enkele wissels. Uit deze vrije trap kon de spits van FVC vrij inkoppen van dichtbij en kon de wedstrijd weer van voor af aan beginnen.

Niet veel later maakte Henk een overtreding waar hijzelf en de betreffende speler mee uitschakelden, maar de scheidsrechter gaf terecht voordeel en kon een andere speler van FVC vanuit de linkerkant opstomen en was even de organisatie weg. Hij kreeg de bal voor, zodat de spits van dichtbij kon inschieten. Daardoor waren de druiven zuur aan onze kant en stond het 2-1.

Daarna probeerden we nog een gelijkmaker te forceren waar ook de scheidsrechter van dienst het moest ontgelden. Hij was even de weg kwijt bij een ingooi dat voor ons was dat hij aan FVC gaf. Datzelfde voor een corner dat de grensrechter wel aangaf, maar hij wou daar eerst niks van weten. Dus dreigde het bijna uit de hand te lopen. Gelukkig liep dit met een sisser af en kregen we alsnog de hoekschop. Dat niks opleverde.

Daarna werden we niet meer gevaarlijk en kwam FVC er nog een paar keer uit, maar stond onze keeper Bas op zijn post en bleef het 2-1. Dus leidde uiteindelijk 2 momenten waar wij even niet thuis gaven deze nederlaag in. Al had er denk ik over de hele wedstrijd zeker een gelijkspel ingezeten.

Volgende week weer nieuwe ronde en nieuwe kansen voor ons als koning corona of de weersomstandigheden geen roet in het eten gaat gooien. Dan treden we thuis om 14.30u aan tegen het 3de van S.F. Deinum. Als we dan 90 minuten scherp kunnen blijven liggen er zeker kansen om de 3 punten in Franeker te houden.