Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

De belangrijke weken zijn aangebroken, met nog 7 wedstrijden te gaan voordat de prijzen worden uitgedeeld is het zaak om nu te pieken. SC Franeker wat al ongeslagen is sinds eind november heeft de goede reeks dit weekend uitgebreid door te winnen  van de gedeelde nummer 2 vv Foarut.

Met een straffe wind over de kunstgrasvelden waren het de bezoekers met de wind in hun rug  die als eerste gevaarlijk waren. In de 5e minuut mochten de gasten hun geluk beproeven met een afstandsschot vanaf een met er of 18, het was Dennis Zijlstra die zich kon onderscheiden met een hele knappe redding. Na deze kans was er lange tijd weinig aan voor de neutrale toeschouwer, Franeker probeerde aan te zetten en Foarut gokte met name op de counter. Net nadat de eerste 30 minuten waren verstreken kwamen de bezoekers er voor de 2e maal gevaarlijk uit maar ook deze keer stond keeper Zijlstra paraat om het afstandsschot te keren. Na deze kans kon Franeker ook de eerste serieuze doelpoging noteren, een goede aanval die van rechts naar links verschoof kwam als laatst aan bij Marco de Groot maar zijn inzet belande naast het doel. Het was in het laatste kwartier voornamelijk Franeker wat balbezit had maar hier werd te weinig mee gedaan, men kon geen gevaarlijke momenten creëren. Beide ploegen kregen voor rust nog wel de kans om het bal te openen maar Foarut zag hun inzet op de lat uiteen spatten en voor de Franekers was het Karst Hannema die over schoot na een knappe actie aan de rechterzijde.

Na rust toen Franeker de wind in de rug kreeg was het beeld eentonig, Franeker bepaalde het spel maar het duurde vervolgens heel lang voordat dit in cijfers werd uitgedrukt. Als eerste was het de Groot die ditmaal een kans kreeg vanuit een corner, zijn kopbal vloog net over. Vervolgens was het Gerlof Dijkstra die heel dicht bij een doelpunt was, zijn schot vanaf randje 16 eindigde belandde op de paal en vervolgens in de handen van de sluitpost. Kort hierop was het Dijkstra wederom die een kans kreeg, ditmaal met zijn hoofd na een goede voorzet van Rob Postma maar de kopbal zeilde over het doel. Foarut dat in het tweede bedrijf zelden van eigen helft wist te komen counterde zich nog eenmaal naar het Franeker doel maar ook voor de derde maal deze middag wist Zijlstra de kans onschadelijk te maken. Sander Hoekstra mocht in de 75e minuut na een vlotte aanval het eerste doelpunt maken maar hij werd afgevlagd en dus ging het feestje niet door. Tegen het sluiten van de markt kreeg de Groot nog een enorme kans vanuit een corner, de bal viel voor zijn voeten maar zijn inzet was te wild en vloog hierdoor ruimschoots over het doel. Foarut had al genoegen genomen met een punt maar Franeker voelde de 3 punten er nog wel inzitten en dus perste men er in de 90e minuut nog een aanval uit. Postma onderschepte de bal en besloot het strafschopgebied in te dribbelen, bij deze actie werd hij onreglementair naar de grond gehaald en dus kon leidsman dhr. Bakker niet anders dan naar de stip wijzen. Aanvoerder de Groot eiste de bal op en wist de bal onberispelijk binnen te schieten, 1-0. Na dit doelpunt was het ook snel einde wedstrijd en wist Franeker hun ongeslagen status te behouden.

Door deze overwinning kruipt men over Foarut heen en door de gelijke spelen van QVC, WPB en Boslward kruipt de top nog meer naar elkaar toe. Het kunnen nog hele mooie weken voor de Franekers worden mochten zij de prestaties voort kunnen zetten. Komende zaterdag speelt SC Franeker uit tegen HJSC.