Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Na de zeer teleurstellende wedstrijd van vorige week zaterdag 9-10-2021 tegen Beetgum M015-1 moest de knop al weer snel om bij de ploeg uit Franeker. Doordat de herfstvakantie op de planning stond en er veel afwezige waren aan Franeker zijde besloten beide ploegen onderling om deze competitiewedstrijd te vervroegen. De wedstrijd werd nu gespeeld op woensdagavond 13 oktober 2021 om 18:30. Uiteindelijk had de ploeg uit de kaatsstad aan één helft genoeg om de wedstrijd in het slot te gooien.

Doelpuntrijk eerste bedrijf

De wedstrijd startte enigszins gespannen aan beide kanten. Beide ploegen moesten even aftasten hoe de tegenstander stond en hoe deze het beste gespeeld kon worden. Na drie minuten spelen kwamen de gasten dan ook op voorsprong. Een fout achterin bij de thuisploeg werd in twee instanties binnen gewerkt en daarmee werd het 0-1. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want twee minuten later was de stand alweer gelijk. Na een actie over de linkerkant kwam de voorzet terecht bij Xenia en deze hield goed het overzicht waarna Arwen 1-1 kon maken. Dit doelpunt was het startsein voor Arwen om er de Arwen show van te maken, op een positieve manier uiteindelijk. Want in minuut acht en veertien wist zij wederom tweemaal te scoren en daarmee was de hattrick binnen een kwartier al een feit. Het gaatje was geslagen maar binnen een minuut werd het alweer onnodig spannend. De verdedigster van Franeker wilde teveel doorvoetballen waarna een te korte terugspeelbal werd afgestraft en binnen geschoten 3-2. Maar ondanks deze tegentreffer was de geel blauwe formatie de bovenliggende partij en wist het gemakkelijker de aanval te vinden, al stond het daarbij soms wel teveel op een kluitje. En dan is daar minuut achttien als de bal word ingebracht in de zestien meter van de gasten, deze wisten de bal uit de zestien te werken waarna de bal terecht kwam bij Sjirkje en deze wist de bal in één soepele beweging hoog over de keeper in het doel te schieten 4-2. Een schoonheid van een treffer en daar was iedereen erg blij mee. In de laatste zeventien minuten ging het hard met de score want wie anders dan Arwen wist het net nog driemaal te vinden en daarmee bepaalde zij de ruststand op 7-2

Gas terug nemen

Door deze ruststand was het de vraag hoe de ploeg het de tweede helft zou gaan doen. Zou bijvoorbeeld de dubbele cijfers behaald worden?, wordt er de nul gehouden? Etc. Nadat er enkele wisselingen waren doorgevoerd werd het een wat opener duel. De ploeg uit de kaatsstad bleef wel iets makkelijker voetballen dan de gasten maar ook die kwamen er nu enkele malen gevaarlijk uit. Hierdoor werd het wat gelijkwaardiger en dat leidde er toe dat het aanwezige publiek een boeiende tweede helft te zien kreeg. Uiteindelijk werd er nog eenmaal gescoord in dit duel maar dat was wel een schitterende team goal en de mooiste van de avond. Vanuit voor werd er goed druk gezet waardoor de gasten een diepe bal speelde, deze werd goed onderschept door Marissa die de bal op Lou Lou wist te spelen deze speelde de bal door op Tessa die de bal weer doorspeelde op de door gelopen Lou Lou, deze behield het overzicht en legde prima breed op Iris die de bal snoeihard in de linker kruising wist te schieten 8-2. Een waar genot om naar te kijken en daarmee kreeg de ploeg de handen op elkaar geslagen bij het aanwezige publiek. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee eindigde dit duel in een 8-2 eindstand

Leuke afsluiting met gebak en de focus naar voren

Na afloop sloot de ploeg met elkaar af in de kleedkamer want Fenne en Arwen gaan vanaf heden de M017 ondersteunen zodat die ook wat breder komen te zitten in de aantallen. Fenne had taart geregeld en daarvan werd uiteindelijk heerlijk gesmuld. Aankomend weekend wacht de ploeg een zware wedstrijd en wel uit naar Lemmer. Daar wacht de topper tussen de nummer 4 en 3. CVVO – Franeker is dan het affiche en met beide negen punten uit vier wedstrijden draaien beide bovenin goed mee. De winnaar kan dus goede zaken doen en houd aansluiting met de nummers één en twee. De wedstrijd in Lemmer begint om 09:00 dus het word een vroege ochtend voor spelers en begeleiding.