Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 09

Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Afgelopen zaterdag werd de 2e bekerwedstrijd gespeeld door de ploeg van Johannes Veenema.

Vorige week werd er met 4-2 verloren van SC Bolsward, in Bolsward was het voor de nieuwe ploeg een mooie krachtmeting waarbij de thuisploeg aan het langste eind trok. Dit weekend kwam SV Mulier op bezoek, de Franekers lieten niets heel van de 5e klasser uit Witmarsum en kon naar hartenlust combineren waarbij men geen strobreed in de weg ging/kon liggen.

Het contrast afgelopen zaterdag was groot ten opzichte van vorige week. Speelde Franeker in Bolsward nog tegen een goed voetballende ploeg welke afgelopen seizoen wist te promoveren ten koste van o.a. SC Franeker daar was het ditmaal een tegenstander welke nauwelijks tegenstand kon bieden. De ploeg van Veenema en assistent Boersma waar de nodige mutaties zijn doorgevoerd in het nieuwe seizoen kon zich uitleven en kreeg alle ruimte om eens te werken aan doelpuntenproductie. Nieuwe namen in de ploeg betekend vooral aan het begin van het seizoen wennen aan elkaar en werken aan automatismen. Vanuit de jeugd zijn een aantal namen toegevoegd aan het vlaggenschip en van buitenaf zijn er ook een tweetal spelers toegevoegd aan de selectie. Zaterdag viel het 1e doelpunt na 25 minuten spelen, hiervoor was Franeker vooral aan het zoeken waar de meeste ruimte ontstond op de helft van de tegenstander die het grootste gedeelte van de wedstrijd met een dubbele bus geparkeerd stond rond hun eigen 16-meter gebied. Gerlof Dijkstra is doorgegaan met waar hij voor de zomervakantie al veel patent op had namelijk goals maken. De voorzet van nieuwe speler Thimo Hellinga (oud jeugdlid van SC Franeker) werd door Dijkstra simpel binnen getikt 1-0. De ban was gebroken en twee minuten later was het alweer raak voor de thuisploeg. Ditmaal kwam de voorzet van Rob Postma en wederom was het Dijkstra nu met het hoofd die het net deed bollen 2-0. De ploeg bleef na deze snelle doelpunten keurig voetballen en bood de tegenpartij geen gelegenheden om iets terug te doen. In de 35e minuut werd de mooiste aanval geproduceerd toen de aangespeelde Hellinga de bal inspeelde op Dijkstra, Dijkstra kon de bal middels de hak verlengen op de doorgelopen Jay de Vries en laatstgenoemde kon vervolgens beheerst afronden 3-0. Tot aan de rust bleef verder score uit.

In de 2e helft veranderde er helemaal niets aan het spelbeeld, nieuwe keeper Ramon de Jong kon na de wedstrijd niet zeggen dat hij het druk heeft gehad daar er welgeteld eenmaal op goal is geschoten door de bezoekers, dit betrof overigens een rolletje. Franeker breide de voorsprong in de 49e minuut verder uit toen de ingevallen Jan van Duijn binnen wist te schiet uit een corner 4-0. Vervolgens werd er door beide ploegen nog meer mutaties doorgevoerd waardoor het weer even zoeken was naar de juiste afstemming. Hellinga die regelmatig gevaarlijk was op de rechterflank tekende in de 77e minuut voor de 5-0 toen hij werd gelanceerd door Joshua Cuperus en hierna één op één met de keeper beheerst afrondde. Het slotakkoord in de 89e minuut was vervolgens aan de Vries, hij wist de aangespeelde bal vanuit een hoekschop vanaf 16 meter perfect in de kruising te plaatsen 6-0.

Na deze overwinning dient SC Franeker komend weekend nog één wedstrijd in de beker af te werken in een uitwedstrijd tegen SSS ’68. Hierna zal de competitie 22/23 starten tijdens de Agrarische Dagen.