2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 2 (9X9)

Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Na een wat rommelige start in verband met het niet komen opdagen van de scheidsrechter, kon de wedstrijd uiteindelijk toch 10 minuten later om 9:40 uur starten.
Gezien de uitslagen zou Fc. Grootegast op papier een middelmatige tegenstander moeten zijn, dus SC Franeker kon meer gaan werken aan haar positiespel.

Vol vertrouwen van de voorgaande wedstrijden (10-0 & 1-4 winst) starten onze meiden aan deze wedstrijd. Met goede combinaties en positie spel was het eerste deel van de wedstrijd voor onze meiden. De tegenstander was in het begin van slag en wisten even geen raad met ons goede spel. Een mooie verre uittrap van keepster viel over de verdediging, en Elin was er als de kippen bij en ging recht op doel af. Ze jaagde de bal hard in het doel,
1-0. (7e minuut), dit smaakte naar meer en 3 minuten later maakte Mirthe 2-0.

Daarna ging Fc Grootegast voornamelijk klagen over "buitenspel" wat eigenlijk geen buitenspel bleek te zijn. Hierdoor ontstond er wat verwarring, waar SC Franeker van profiteerde om vervolgens 22e en 23e minuut te scoren. (Ilse 3-0, Serena 4-0)
Bij de aftrap 4-0, gaf Grootegast een dieptepass richting hun spits om vervolgens de bal makkelijk in de rechterhoek te plaatsen, 4-1.

2e helft

De koude wind en regen lieten in deze tweede helft ook goed merken dat ze aanwezig waren, echter kon dat Mirthe niet deren, in de 32 & 33e minuut maakte ze de 5-1 & 6-1 door eenvoudig 2 x hetzelfde kunstje uit te halen, diepe bal aannemen en een gericht hard schot in het doel van de keepster van Fc. Grootegast. Vervolgens doet Kelly daar nog een schepje bovenop om in de 35e minuut 7-1 op het scorebord te zetten.

Om wat te rouleren op middenveld werden er wat spelers gewisseld op positie, keepster Freya werd gewisseld voor Kyara en op het middenveld schoof de verdediging iets naar voren, dit gaf niet direct het gewenste resultaat, want na een aantal goeie acties van keepster Kyara, moest ze in de 47e minuut alsnog een tegendoelpunt incasseren (7-2). Gelukkig gaf Senna direct na aftrap weer een steekbal richting Mirthe welke vrij eenvoudig de bal in de hoek legt en 8-2 (49e minuut) noteert. De koude wind en regen begonnen zijn tol te eisen waardoor er de laatste 10 minuten geen gekke acties meer vanuit Franeker kwamen, op 5 minuten voor tijd scoorde Fc. Grootegast nog de 8-3 wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

24 september speelt MO13 thuis om 09:00 uur tegen SJO RSC MO13-1.