Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Na twee teleurstellende weekenden waarin maar 1 punt werd vergaard was het dit weekend eindelijk weer een overwinning voor het vlaggenschip van SC Franeker. Dat deze niet op een hele fraaie manier tot stand kwam nam men op de koop toe.

Het waren zaterdag de nummer 2 tegen de nummer 4 in Franeker die de degens kruisten en allebei ook nog meedongen om de 2e periodetitel. Net als in Tollebeek was het Franeker die de boventoon voerde en had de thuisploeg al in de eerste helft afstand moeten nemen maar kamt de ploeg van Veenema met een virus welke maar moeilijk uit het team wil verdwijnen. Kansen creëren doet de ploeg wel maar doelpunten maken verloopt de laatste tijd erg moeizaam. Tegen Tollebeek was het eerste kwartier aftasten waar de mogelijkheden lagen en was goed te zien dat de bezoekers gokten op een snelle omschakeling. Na 17 minuten spelen was de eerste kans er voor Karst Hannema toen hij zijn directe tegenstander uitspeelde en de bal richting de verre hoek krulde, helaas voor hem spatte de bal uiteen op de kruising. Franeker hield Tollebeek op eigen helft ondanks een stevige wind tegen en in de 20e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Laatste man Tjitte Sijbesma kwam mee op en probeerde het eens vanaf 25 meter, zijn uithaal werd niet goed ingeschat door de doelman waardoor de bal pardoes tegen het net vloog 1-0. Na bijna een half uur te hebben gespeeld werd Hannema aan de rechterzijde weggestuurd en hij wist een goede voorzet te geven op Gerlof Dijkstra, bij de aanvoerder van SC Franeker wil het de laatste weken maar niet lukken om op het scorebord te komen en ook deze kans werd uiteindelijk gekeerd door de sluitpost van Tollebeek. Franeker had in het eerste bedrijf gevaarlijker kunnen worden maar de laatste pass was in het vervolg vaak te onzorgvuldig waardoor grote kansen verder uitbleven.

In de tweede helft met de wind in de rug was het lange tijd gezapig op het veld, Tollebeek probeerde iets meer in het spel te komen en kwam af en toe bezoek brengen op de helft van de thuisploeg maar wist niet gevaarlijk te worden al viel er wel een kans te noteren van hen maar het schot vanaf 16 meter verdween over de goal. Marco de Groot was vervolgens de eerste die gevaarlijk werd toen hij een voorzet mocht binnenkoppen maar deed recht op de keeper die de bal naast kon tikken. Hannema kreeg uit de hoekschop die volgde de bal voor zijn voeten maar schoot te gehaast waardoor er weer kans voorbij ging. Na een snelle counter van Tollebeek was het plots topscorer Brandsema die alleen op keeper Irolt Biesma af mocht gaan maar laatstgenoemde wist knap redding te brengen op het diagonale schot. In de 85e minuut kwam daar gelukkig het verlossende doelpunt voor de thuisploeg toen ingevallen Jay de Vries werd weggestuurd, hij wist de bal onder de uitkomende sluitpost door te schuiven en zodoende kwam de 2-0 op het scorebord. In het vervolg vielen er geen kansen meer te noteren.

Met de overwinning op zak nadert Franeker de koploper QVC tot op 1 punt en dus wordt het nog erg spannend de laatste 5 wedstrijden. Komend weekend neemt men het op in een uitwedstrijd tegen IJVC.