7948NZ
NIJEVEEN
tel. 0522-491360

Na een gedegen voorbereiding was het afgelopen zaterdag tijd voor het echte werk; de eerste competitiewedstrijd in Nijeveen tegen SVN 69.

Ondanks de Agrarische Dagen schoten de manschappen van Johannes Veenema en Simon Boersma uit de startblokken. De opbouw van de thuisploeg werd in een vroeg stadium verstoord en dit resulteerde ook in een vroege voorspong. Jay de Vries speelde vleugelflitser Karst Hannema vrij met een steekpass en laatstgenoemde ronde beheerst af, 0-1. De score werd drie minuten later al verdubbeld. Gerlof Dijkstra stuurde de razendsnelle Jan van Duijn de diepte in en met buitenkantvoet werd onberispelijk afgerond, 0-2. Hierna herpakte de tegenpartij zich en speelde zich geregeld onder de druk van Franeker uit. Tot veel grote kansen leidde dit niet, al moest keeper Ramon de Jong wel eenmaal handelend optreden voor rust.

Na de thee had Franeker een grote mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar een veelbelovende aanval strandde door een onnauwkeurige pass. Aan de andere kant was het wel raak. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en binnengekopt in de verre hoek, 1-2. Niet veel later trok de thuisploeg de stand zelfs gelijk. Een aanvaller mocht bij twee verdedigers wegdraaien en rondde vervolgens bekwaam af, 2-2. SC Franeker moest zich in deze fase beperken tot verdedigen op eigen helft. De 2-3 voorsprong kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door een verdediger en opgepikt door Gerlof Dijkstra die de bal meegaf aan de net ingevallen debutant Jan-Tymen Eisma. Met zijn eerste balcontacten dribbelde hij naar het vijandelijke doel en ronde koelbloedig af. SVN 69 wist het veldoverwicht niet om te zetten in grote kansen, al bleven de standaardsituaties wel gevaarlijk. In de blessuretijd ging de keeper mee naar voren voor een corner. Deze werd weggewerkt door aanvoerder Stijn van der Geest en belandde bij Karst Hannema. Die had een vrije doortocht en wist de bal in het lege doel te schuiven, 2-4.

Door deze overwinning is SC Franeker het seizoen goed begonnen, al zijn er ook nog genoeg verbeterpunten voor de jonge ploeg. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Tonego.