Wildzang 3
8309BD
TOLLEBEEK
tel. 0527-650627

Een mooie zaterdagmiddag met een waterig zonnetje, de temperatuur rond 1 graden in Tollebeek dan wil je goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen!! Echter gooide de leiding ditmaal roet in het eten door een afslag te missen en kwam ter hoogte van Meppel op het nobele idee om het voertuig toch maar weer te keren richting het dorp van Nix. Het gevolg van deze actie was dat de kleding, de ballen en de trainer pas een kwartier voor de start aanwezig was. Tollebeek was zo attent dat de spelers die er wel tijdig waren gebruik mochten maken van de reservekleding om toch een gedegen warming-up kon afwerken.

Waar de aanloop de wensen overliet schoten de Franekers toch uit de startblokken toen de wedstrijd eenmaal gestart was. De ploeg zette hoog druk en overrompelde hiermee de gastheren. Het was in de 4e minuut toen Karst Hannema de bal wist te ontfutselen tijdens de opbouw van Tollebeek, hij speelde de bal op Marco de Groot die vervolgens de bal panklaar kon leggen voor Gerlof Dijkstra die beheerst de 0-1 tegen de touwen schoot. Het meegereisde publiek ging er eens goed voor zitten maar werd in het vervolg van de 1e helft niet warm van het spel. De goal van Gerlof bleef één van de spaarzame hoogtepunten. Ook Tollebeek kon niet een vuist maken en zodoende kabbelde men rustig naar de pauze. Het was in de 42 minuut toen Franeker toch nog een kans kreeg om de score te verdubbelen, een verkeerde terugspeelbal kon door de Groot bijna tot doelpunt worden gepromoveerd maar hij kwam een teenlengte te kort om dit foutje af te straffen.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders, onzorgvuldige passing en onrustig spel van beide kanten leverde weinig spektakel op. Dat het na een dik uur te hebben gevoetbald alsnog spannend werd was ook te danken uit onzorgvuldigheid toen Franeker de bal op het middenveld zomaar inleverde aan Tollebeek, ingevallen spits Marijn Brandsema wist hier wel raad mee en ronde vanaf 25 meter met een fraaie treffer af. Keeper Ramon de Jong stond nog te ver van zijn doel daar Franeker in opbouw was maar dit werd door Brandsema vakkundig afgestraft 1-1. Dit doelpunt was vervolgens voor de Franekers het seintje om toch maar weer eens aan te zetten. Nog geen 5 minuten later werd Thimo Hellinga aangespeeld op de rechterflank, hij mocht naar binnen dribbelen en schoot de bal prachtig in de verre kruising raak 1-2. Tollebeek wankelde na dit doelpunt en Jan Tymen Eisma kreeg 4 minuten na de voorsprong de uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien. Na een prima steekpass mocht hij één op één met de keeper de bal binnenwerken maar door iets te gehaast te schieten verdween de bal naast het doel. In de slotminuten probeerde Tollebeek nog alsnog een punt uit het vuur te slepen en hiervoor kreeg men ook nog twee kansen maar de eerste werd vakkundig door keeper de Jong gekeerd en de laatste kans werd net voorlangs geschoten. Na 93 minuten floot de leidsman voor einde wedstrijd.

Voor Franeker betekent de overwinning dat men samen met Nagele op een tweede plaats staat en dat men 3 punten achter koploper QVC staat. Aankomende zaterdag neemt men het thuis op tegen IJVC, de wedstrijd start om 15.00 uur