Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Onder goede weersomstandigheden ontving SC Franeker afgelopen zaterdag Tonego uit Luttelgeest. Het was de eerste thuiswedstrijd voor Franeker en net als vorige week was de tegenstander vorig seizoen nog actief in de 3e klasse.

De mannen van trainer Veenema schoten uit de startblokken. Er werd hoog druk gezet en goed gecombineerd en hierdoor ontstonden al snel kansen voor Karst Hannema op rechts en centrumspits Jan Tymen Eisma. Echter beiden konden de bal niet tussen de palen krijgen. Tonego moest vooral achteruit en kon maar spaarzaam op de helft van Franeker komen. Doch, op een goed halfuur was er een snelle uitbraak van Tonego op de lin

De mannen van trainer Veenema schoten uit de startblokken. Er werd hoog druk gezet en goed gecombineerd en hierdoor ontstonden al snel kansen voor Karst Hannema op rechts en centrumspits Jan Tymen Eisma. Echter beiden konden de bal niet tussen de palen krijgen. Tonego moest vooral achteruit en kon maar spaarzaam op de helft van Franeker komen. Doch, op een goed halfuur was er een snelle uitbraak van Tonego op de linkerkant. De speler werd vlak buiten het strafschopgebied onderuit getrokken door Rob Postma en tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal op de stip. Waar de bezoekers dachten aan een cadeautje die ze uit konden pakken was het keeper Ramon de Jong die de bal uitstekend uit de rechterhoek wist te ranselen. Kort na deze uitgelezen kans trof Tonego in een aanval hierop ook nog eens de paal. Franeker was weer wakker en trok weer ten strijde en dat leidde in de 44-ste minuut tot de 1-0. Postma kwam vanaf het middenveld goed opstomen en leverde een strakke crosspass af op de goed vrijgelopen Sander Prins op links. Laatstgenoemde deponeerde de bal met een prima boogbal in het doel en Franeker kon met deze verdiende voorsprong de rust in.

Tonego wilde in de 2de helft orde op zaken stellen en Franeker wilde de score opvoeren. Beide ploegen slaagden niet echt in die missie. Tonego wist maar spaarzaam door te komen en zag de gelijkmaker afgekeurd worden door buitenspel. Franeker grossierde vooral in het missen van kansen. Zeker een tiental kansen werden om zeep geholpen enigszins door slordigheden maar ook door energiegebrek dan wel niet echt 90 minuten te kunnen volhouden. Het duurde tot de 90-ste minuut dat de 2-0 uiteindelijk toch op het bord kwam. De net ingevallen competitiedebutant en gelegenheidsspits Luke Glas kreeg op rechts buiten het strafschopgebied de bal aangespeeld, draaide goed om zijn tegenspeler heen en met een diagonaal schot verdween de bal in het doel. Twee minuten later was het op nieuw raak toen Gerlof Dijkstra met een goed schot het net wist te vinden, 3-0.

Al met al een prima uitslag voor de SC Franeker die nu kan uitkijken naar twee prachtige affiches de komende weken waarbij we kunnen spreken van streekderby’s. Eerst uit tegen Foarut en daarna thuis tegen AVC.

kerkant. De speler werd vlak buiten het strafschopgebied onderuit getrokken door Rob Postma en tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal op de stip. Waar de bezoekers dachten aan een cadeautje die ze uit konden pakken was het keeper Ramon de Jong die de bal uitstekend uit de rechterhoek wist te ranselen. Kort na deze uitgelezen kans trof Tonego in een aanval hierop ook nog eens de paal. Franeker was weer wakker en trok weer ten strijde en dat leidde in de 44-ste minuut tot de 1-0. Postma kwam vanaf het middenveld goed opstomen en leverde een strakke crosspass af op de goed vrijgelopen Sander Prins op links. Laatstgenoemde deponeerde de bal met een prima boogbal in het doel en Franeker kon met deze verdiende voorsprong de rust in.