SC Franeker wint zakelijk van Delfstrahuizen. - SC Franeker

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SC Franeker wint zakelijk van Delfstrahuizen.

SC Franeker wint zakelijk van Delfstrahuizen.

Franeker SC 1

4 - 0

Delfstrahuizen 1

Jay de Vries (intikker)
30'
Gerlof Dijkstra (intikker)
34'
Marco de Groot (intikker)
38'
62'

Competitie

4e klasse A

Datum

20 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

J de Vries

Accommodatie

Sportpark Hertog van Saxenlaan
Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Het was afgelopen zaterdag prachtig weer, volop spanning tot aan de laatste minuten maar ondanks de overwinning die Franeker boekte was er ook het besef dat een eventueel kampioenschap er waarschijnlijk niet inzit.

 

Door de uitglijder van vorige week had SC Franeker een kampioenschap al niet meer in eigen hand en moest het behalve zelf winnen tevens hopen dat QVC een uitglijder zou maken bij AVC thuis. Franeker begon de eerste helft met de handrem erop en was het tevens de verdienste van Delfstrahuizen die hoog druk zette waardoor er lange tijd meer gevoetbald werd op de helft van de thuisploeg dan andersom. Werden de bezoekers dan ook gevaarlijk, het antwoord hierop was nee want keeper de Jong hoefde geen enkele keer moeite te doen om het doel schoon te houden. Na een half uur voetbal was het uit de eerste de beste goede aanval van Franeker direct raak, door het midden werd een goede combinatie tussen Rob Postma, Karst Hannema en Jay de Vries opgezet en laatstgenoemde kwam hierdoor vrij voor de keeper en schoot koeltjes raak 1-0. Hierna was het hek van de dam want nog geen 4 minuten later was het alweer raak, Gerlof Dijkstra was er als de kippen bij toen de sluitpost een vrije trap van Marco de Groot losliet en zodoende van dichtbij raak wist te schieten. De vlaggenist van Delfstrahuizen wilde er nog een stokje voor steken door voor buitenspel te vlaggen maar hier ging de leidsman niet in mee 2-0. Wederom 4 minuten later werd de wedstrijd direct in het slot gegooid toen De Groot na een mooie aanval werd bediend in het strafschopgebied en hij hierna simpel de bal wist binnen te werken 3-0. Delfstrahuizen welke een half uur lang het idee had dat er wat was te halen wist dus binnen 8 minuten dat het over en uit was en liet zich de rest van de middag niet meer zien.

 

In de tweede helft was het Hannema die ook nog een doelpuntje meepikte door in de 62e minuut raak te schieten van afstand, hij werd hierbij geholpen door een been van de tegenpartij waardoor de bal over de sluitpost heen vloog maar dit mocht de pret niet drukken. De spanning in deze wedstrijd was er dus wel vanaf maar in Sexbierum leek het er lange naar uit te zien dat koploper QVC punten zou laten liggen en hierdoor een geweldige apotheose zou ontstaan voor de laatste speelronde komende zaterdag. De minuten tikten weg richting de 87e minuut, AVC had al menig kans laten liggen om op voorsprong te komen en waren volgens de inkomende berichten ook de betere maar in de laatste minuten kreeg QVC een penalty toegewezen en wisten deze te benutten. Hierdoor is het gat 3 punten gebleven en zou Franeker alleen nog kampioen kunnen worden door met minimaal 11 doelpunten verschil te winnen van de ploeg uit Stavoren. Zeg nooit nooit maar het moet nu wel heel raar lopen mocht dit nog lukken.

 

Voor nu eerst op naar zaterdag en hierna zal Franeker zich naar alle waarschijnlijkheid op kunnen maken voor nacompetitie om vanuit hier alsnog promotie kan afdwingen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!