Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Afgelopen weekend startte het tweede gedeelte van de competitie, door zelf een overwinning uit het vuur te slepen en koploper QVC wat punten liet liggen is de strijd bovenin spannender dan ooit.

Uit in Nijeveen wist Franeker met 2-4 te winnen tegen de rode lantaarndrager maar ook toen kwam de overwinning niet gemakkelijk tot stand. Het was afgelopen zaterdag niet anders al had de ploeg van trainer Veenema het zichzelf een stuk gemakkelijker kunnen maken door in de afronding wat koelbloediger te zijn. De wedstrijd begon zoals het publiek inmiddels is gewend met een beter SC Franeker en dit vertaalde zich in de 9e minuut al in een voorsprong toen Karst Hannema na een goede aanval over links volledig vrijstaand bij de tweede paal mocht binnen tikken 1-0. Na het openingsdoelpunt waren de gastheren wel de bovenliggende partij maar was het spel niet snel genoeg om de formatie van SVN ’69 uit elkaar te voetballen. In de 21 minuut kwam er dan eindelijk wel weer een snelle aanval waarbij Hannema Jan van Duijn vrij voor de goal wist te zetten, waar menigeen al dacht aan de 2-0 schoot van Duijn ook tot eigen verbazing de bal hoog over. Nog amper bijgekomen van deze reuzekans was het aan de overkant wel raak, onnodig balverlies achterin zorgde ervoor dat Bram vd Heuvel ineens de kans  kreeg om de ploegen weer op gelijke hoogte te zetten en hij rondde bekwaam af 1-1. Voor de zoveelste keer deed SC Franeker zichzelf wederom te kort en hielp het de tegenstander in de wedstrijd. De gelijkmaker zorgde wel direct weer voor een scherper Franeker en was Gerlof Dijkstra dichtbij een treffer toen hij een voorzet knap tegendraads in wist te koppen maar de sluitpost keerde knap. Ook na deze kans zou de thuisploeg nog tweemaal gevaarlijk  worden maar bleef een doelpunt uit. Van Duijn maakte wel een doelpunt maar deed dit vanuit buitenspelpositie en tenslotte was ook Stijn vd Geest dichtbij een treffer toen hij een vrije trap goed inschoot maar de bal zag eindigen op de paal. Willem van Duijn wist overigens nog net voor de theepauze een achterstand te voorkomen toen hij een voorzet ternauwernood weg wist te werken.

De tweede helft was nauwelijks begonnen toen Hannema na een snelle aanval over rechts de bal nog wel knap over de keeper wist te lepelen maar ook deze keer de paal als sta in de weg zag. Het was voor Hannema niet de enige kans die het aluminium als eindstation kreeg want ook later in de wedstrijd zag hij een knappe kopbal door de sluitpost via de lat gekeerd worden. Dijkstra mocht voordat hij werd gewisseld werd nog eens gevaarlijk worden maar zijn kopbal was niet een al te lastige prooi voor de keeper. Ook in de tweede helft zorgde een foutje achterin van de Franekers dat SVN ’69 een goede kans kreeg maar het buitenkansje kon ditmaal knap gekeerd worden door Ramon de Jong. Het laatste kwartier probeerde de tegenstander middels tijdrekken het onverdiende puntje over de streep te trekken maar wist Franeker toch nog als winnaar het veld te verlaten. Niet voor de eerste keer was het in blessuretijd raak toen Sander Prins vanuit een vrije trap met zijn hoofd raak knikte al ging de sluitpost niet helemaal vrijuit 2-1. Een minuut later floot de leidsman voor einde wedstrijd en kon SC Franeker wederom 3 punten bijschrijven.

Door het gelijke spel van de koploper zijn de Franekers hen weer genaderd tot één punt. Aanstaande zaterdag mag de ploeg van Veenema op bezoek bij Tonego waar de wedstrijd ook om 15.00 uur begint.