Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vertrouwenspersoon SC Franeker

Vertrouwenspersoon SC Franeker

Het bestuur van SC Franeker heeft als doelstelling een vereniging te realiseren waar een ieder zich op alle fronten veilig voelt. Om dit te bereiken moet binnen de vereniging grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar worden gemaakt en daar waar nodig worden aangepakt.

Het bestuur verstaat onder grensoverschrijdend gedrag:
- agressie en geweld
- discriminatie
· intimidatie
· pesten en/of uitsluiten
· seksuele intimidatie en misbruik

Om bovenstaande doelstelling te bereiken zal er gewerkt worden met een tweesporen beleid:
1. In de periode februari 2021 tot en met mei 2021 zal het bestuur een drietal keren een aantal vragen betreffende grensoverschrijdend gedrag voorleggen aan de leden. Ook zal aan de leden om suggesties gevraagd worden om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. De werkwijze hangt af van de ontwikkelingen van de pandemie. Daarnaast zal met behulp met materiaal en ondersteuning van Centrum Veilig Sporten extra informatie worden ingewonnen. Met behulp van bovenstaande informatiebronnen zal het bestuur in juni/juli 2021 het beleid betreffende grensoverschrijdend gedrag presenteren.

2. Het bestuur heeft nu al een tweetal vertrouwenscontactpersonen (vcp) benoemd. Leden kunnen bij hen terecht als zij te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag. Zij zullen deze leden met raad en daad bijstaan. De werkwijze van de beide vcp’s staat beschreven in het stappenplan melding.

Het bestuur heeft onderstaande personen bereid gevonden om de taak van vcp op zich te nemen:

 Maria van der Meer927064A1-4994-4697-ABE5-556DF90F88BD.jpeg
Maria is 26 jaar en is sinds twee jaar orthopedagoog. Ze heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren met een (ernstig) verstandelijke en meervoudige beperking. Verder voetbalt Maria al heel wat jaren bij Vrouwen 1 en doet dit nog altijd met veel plezier.

 

 

 Yde Weistra210DB83C-B4B0-4282-B2C4-8BA975D67D92.jpeg
Yde is 67 jaar en sinds twee jaar gepensioneerd docent biologie/teamleider van csg Anna Maria van Schurman. Hij is vele jaren betrokkengeweest bij SC Franeker als leider, afdelings-coördinator en jeugdbestuurslid.

 

Mocht je ergens tegenaan lopen of tijdens het sporten iets hebben meegemaakt waar je je niet veilig voelt, schroom dan niet om bij Maria of Yde aan de bel te trekken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!