Uit de oude doos - SC Franeker

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Uit de oude doos

Uit de oude doos

Voetbal in Franeker, het begin...

9 december 23:45  Als de hedendaagse voetballer zich op het sportcomplex van de Sc Franeker begeeft gaan zijn gedachten uit naar de te spelen wedstrijd. De voetbalvrienden worden opgezocht in de kantine of langs de lijn. Het gesprek verplaatst zich van die positie naar de kleedboxen alwaar de voetbalverhalen en -analyses de revue passeren. Voetbalverhalen over de tegenstander, voetbalverhalen over de reeds gespeelde of nog te spelen betaald voetbalwedstrijden van dat wekend. Analyses over de foute strategie van hun favoriete voetbalclub, de vreemde wissels. Het past bij het beeld van het hedendaagse voetbal. Het voetbal in Franeker bij de plaatselijke Sportclub. Geen van hen zal zich bewust zijn van de lange weg die het voetbal in Franeker heeft afgelegd. De ouderen, altijd nog goed vertegenwoordigd langs de velden van de Sc Franeker, verhalen er soms van. Over de tijden van Zwaluwen, FRENO en Froonacker, over de bijzondere mensen die een belangrijke bijdrage leverden aan het voetbal in Franeker en over de vele perikelen die een vereniging eigen waren en zijn.meer »

Vervelend incident

22 november 23:45  Afgelopen zaterdag (16 november) heeft een zeer vervelend incident plaatsgevonden op het terrein van SC Franeker. Enkele leden van de vereniging hebben vuurwerk afgestoken bij en achter de dug-out van een tegenstander. De staf van deze tegenstander is daar erg van geschrokken en was op zijn zachtst gezegd ‘not amused’. Ook de scheidsrechter was geschrokken en voelde zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk stil te leggen om de gemoederen te sussen. meer »


Stadspark of voetbalterrein

2 januari 16:15  Nu er in Schalsum een voetbalclub was met een eigen speelveld werden B&W en de raadsleden niet helemaal ongevoelig meer voor de verzoeken uit de bevolking om zich wat positiever op te stellen voor de aanleg van een goed sportterrein in een stad met ruim 8000 inwoners. meer »


Tribune SC Franeker jaren 70

9 december 18:15  Deze foto is genomen in de jaren 70. Dit is de oude tribune van SC Franeker. Deze werd in 1962 gebouwd door aannemersbedrijf Du Bois en later vervangen door de huidige tribune. De ‘Auke de Vries Tribune’. Die werd door vrijwilligers neergezet. In de tribune zaten kleedruimtes, en liep je in het midden van de tribune het veld op. Boven in zaten luiken die je kon weg halen. Zo kon je geweldig naar de velden van Froonacker kijken. Verder verkocht de terreinman Taede Lantiga met zijn vrouw versnaperingen. Denk voornamelijk aan drinken en marsen. Jarenlang hing er een reclamespreuk van PM en mode Ad Rem. Wat dit was, is niet bekend bij ons. In de loop der jaren is het front ooit veranderd. Hier hebben we helaas nog geen foto van gevonden. Heb jij aanvullingen? Laat het ons weten! website@scfraneker.nl


Meer nieuws
Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!