Strijdend JO13-1 verslaat ST Annaparochie JO13-1 en neemt de leiding over.

Annaparochie St. JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

15 april 2017 10:30

Remco Metselaar

Door een zwaar bevochten overwinning mag JO13-1 zich koploper noemen in de 1e klasse - 06.
Leeuwarder zwaluwen verspeelde 3 kostbare punten tegen Blauw Wit en dus staat Franeker 4 punten los met een wedstrijd meer gespeeld.
De mannen begonnen goed aan de wedstrijd en zetten de gasten meteen onder druk.
Hieruit kwamen een paar kleine mogelijkheden maar echte kansen vielen er niet te noteren.
Na 10 minuten werd het allemaal wat slapper van Franeker zijde en was het S.T. Anna dat steeds dichter naar de goal van keeper Bjarne sloop.
Franeker was de eerste helft iets te slap en verloor teveel duels.
De gasten waren in het eerste bedrijf feller en wonnen meer duels met name de rechtsbuiten kwam veelvuldig door wat het nodige gevaar opleverde.
Ook Franeker liet zich niet onbetuigd maar de snelle defensie van de gasten kon echt gevaar voorkomen.
De eerste helft was vermakelijk maar tot doelpunten kwam het niet en dus ging men met 0-0 de rust in.
De 2e helft was voor een ontketend Franeker dat als een massief blok met man en macht voor de overwinning ging.
Het drukte de gasten naar achteren en het was in minuut 38 Thimo die op de linkervleugel zijn man voorbij ging en op de achterlijn het overzicht behield en de bal terug kon leggen op Colin.
Die bedacht zich geen moment en schoot de bal prima achter de doelman van de gasten 1-0.
Dit doelpunt was een verdienste van het hele team wat overal goed druk wist te zetten zodat ST. Anna de bal niet weg kon krijgen en Franeker kon overnemen.
Een verdiende voorsprong voor de Franekers die zich in de 2e helft het vuur uit schoenen liepen.
Na deze treffer ging Franeker door met druk zetten en kreeg het nog een aantal beste kansen maar deze gingen er niet in.
Inmiddels was S.T. Annaparochie weer enigszins hersteld van de tegenvaller en ging op zoek naar de gelijkmaker.
Ze bleven voetballen en maakten het de defensie van Franeker regelmatig lastig.
Deze hield echter stand en doordat de gasten hoog op stonden kwamen er kansen in de omschakeling.
In minuut 54 was het Kacper die samen met Sem op avontuur ging op een prima bal van achteruit.
Bij St Annaparcohie stond iedereen voor de bal en dus kon Kacper op volle snelheid door.
Hij speelde de bal zo leek het iets te ver voor zich maar door een ultieme krachtsinspanning was hij eerder bij de bal dan de keeper en wist deze ook nog heel knap breed te leggen op de goed meegelopen Sem die bal vervolgens in het lege doel kon schuiven een hele mooi countergoal.
Sint Annaparochie liet het er echter niet bij zitten en vrijwel direct na dit doelpunt viel de tegentreffer uit het niets.
Niet veel later moest Franeker er bijna toch aan geloven maar was het centrale verdediger Jens die de bal miraculeus van de lijn haalde.
Terwijl kort daarvoor Bjarne een bal uit de kruising moest boksen, een geweldige redding die Franeker op de been hield.
Een extra compliment is op zijn plaats voor de Franeker defensie en in het bijzonder voor rechtsback Joel die een dijk van een wedstrijd speelde en de beste speler van de gasten uit de wedstijd speelde.
Franeker stond in deze pot regelmatig onder druk maar door inzet, werken voor elkaar en een gezamenlijk doel wisten ze terecht de overwinning uit het vuur te slepen.
Een hele mooie en dik verdiende teamprestatie.