MO13-1 verliest eerste competitiewedstrijd

7 - 3

Franeker SC MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 04

25 februari 2017 11:15

MO13 begon de competitie in en tegen Irnsum. De wedstrijd werd gespeeld in de stromende regen op een echt grasveld, wat door de vele regen erg zwaar was om op te spelen.

Toch begon MO13 prima aan de wedstrijd en had de eerste 15 minuten een licht veldoverwicht. Na ongeveer 15 minuten spelen ging Sanne Mare goed door op links en zette de bal strak voor op Eline, die precies goed stond om de bal simpel in te tikken. Een verdiende 1-0 voorsprong was het resultaat. Vervolgens wisselde Irnsum en kwam er bij Irnsum een meisje in het veld met een verwoestend schot. Dit maakte dusdanig veel indruk op de verdediging en de keepster dat het in een mum van tijd 4-1 voor Irnsum stond. Toen floot de scheidsrechter voor de rust en gingen de meiden naar de kleedkamer; daar wachtte de warme thee!

De 2e helft begon heel vervelend. Uit een corner probeerde keepster Sanne de bal weg te stompen, maar mede door de wind raakte ze de bal verkeerd en sloeg de bal in het eigen doel. Onder aanvoering van de prima spelende Maud gaf MO13 de moed niet op en bleef jagen op een doelpunt en dat kwam er ook. Op rechts zette Kayleigh goed door en knalde de bal in de kruising en bracht de stand op 5-2. Ook Irnsum bleef jagen op doelpunten en even later was het 7-2. MO13 kreeg voldoende kansen op een beter resultaat, maar het lukte Sanne Mare tot 2 keer toe niet om te scoren toen ze alleen op de keeper ging. Eline had nog een mooie aktie met een schot dat op de paal belandde. Uiteindelijk beloonde Sanne Mare zichzelf voor een goede wedstrijd door de eindstand op 7-3 te brengen. Bij MO13 speelde invalster Ines de Boer van MO11 een prima wedstrijd. Zij verving de afwezige Laila Riemersma.