SC Franeker M013-1 behaald geflatteerde nederlaag tegen Irnsum M013-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 04

11 maart 2017 11:15

Scheidsrechter

Ernst Zijlstra

Onbekend

Het is zaterdag 11-03-2017, een heerlijke dag om de wei in te gaan. Vandaag stond wedstrijd nummer drie op het programma en wel tegen Irnsum M013-1. Dit was alweer de vijfde ontmoeting in twee seizoenen tijd tussen beide ploegen en alle wedstrijden zijn altijd spannende wedstrijden waarbinnen beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Overhand

Franeker begon goed en fel aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheden waren daarom ook voor de geel blauwe formatie. De toon was gezet en een snel doelpunt hing in de lucht. Uiteindelijk viel dit doelpunt al in de vierde minuut. Maud speelde de bal uitstekend op Kayleigh die vervolgens Sanne Mare de diepte in stuurde en rustig de 1-0 raak schoot. De toon was gezet en Franeker bleef sterk spelen en de volgende kans ontstond alweer maar deze werd uitstekend uit de kruising getikt door de sterk keepende keepster van Irnsum. Toch wist Irnsum een tegenaanval te plaatsen en dit leverde in de tiende minuut gelijk een doelpunt op. Een goede combinatie over de rechterkant kwam bij de rechterspits terecht die de bal vervolgens over keepster Sanne heen schoot 1-1. In de eerste helft bleef het spel op en neer gaan maar toch was het Franeker dat de meeste en beste kansen kreeg maar helaas gingen deze er niet in. Hierdoor was de ruststand 1-1.

Geluk niet mee

In de rust werden er verschillende dingen aangegeven en ook dat het goed liep. Toch moesten de dames doorgaan en dan zouden de doelpunten vanzelf komen. De tweede helft begon weer en vanaf het begin was duidelijk dat Irnsum iets om had gezet had om toch meer evenwicht te krijgen. In de 34ste minuut kregen de oranjehemden een corner te nemen, deze werd niet goed uitverdeigd waarna de bal afsloeg tot op vijftien meter van het doel, de speelster die achter was gebleven dacht niet na en schoot de bal goed richting de goal waarna deze hard in de hoek binnen sloeg 1-2. Franeker kreeg hierna de grootste en meeste kansen maar het beetje geluk had men niet en dus bleef de 1-2 voorsprong staan voor de gasten. Ook de gasten kregen enkele mogelijkheden maar ook dit leidde gelukkig niet tot een doelpunt. Waar Franeker de gelijkmaker verdiende daar leken de meiden uit Irnsum de nekslag te geven in de 51ste minuut. De bal kwam aan de rechterkant terecht bij de grote lange spits die de bal goed meenam en de bal goed binnen wist te schieten 1-3. Toch gaven de Franekers niet op en probeerde het van alles om de aansluitingstreffer op het bord te krijgen. Dit lukte in de 58ste minuut toen de bal vanaf rechts door Laila werd ingebracht, waarna Eline uit de scrimmage wist te scoren 2-3. Hierna was er nog even tijd want door de vele blessuregevallen zou er nog wel vier minuten bij komen en hierdoor was er toch nog van alles mogelijk. Doordat de thuisploeg vol de aanval zocht kregen de gasten de ruimte en hiervan wist het nog eenmalt te profiteren. Een aanval over de linkerkant werd voorgezet op de tweede paal waar een speelster van Irnsum de bal in het doel kon schieten 2-4. Hierna volgde uiteindelijk nog vier minuten blessuretijd maar hierin werd niet meer gescoord.

Nieuwe kansen

De teleurstelling was groot in het Franeker kamp want de wat kreeg het vandaag een kansen en wat speelde het een goede wedstrijd. Wanneer je dan ook kijkt naar de wedstrijd en de eindstand dan kun je concluderen dat dit een geflatteerde nederlaag was. Vandaag was een gelijkspel terecht geweest en ook het meest logische geweest. Maar iets wat lijkt is niet altijd het meest logische. Aankomende zaterdag 18-03-2017 kunnen de meiden zich revancheren. Het speelt dan om 11.15 de thuiswedstrijd tegen SWZ Boso Sneek M013-1. Deze ploeg verloor de eerste wedstrijd met 3-5 van Irnsum en dus zal het een wedstrijd worden die gelijkwaardig aan elkaar zal wezen. Dus bij deze kom de meiden aamoedigen.