Hardegarijp JO19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, hoofdklasse/1e klasse HKO/29/30 1d nacompetitie

20 mei 2017 14:30

Singel, G. van der

Franeker – Nadat Sportclub Franeker vorige week in en tegen Hardegarijp uit startblokken schoot en al na 25 minuten spelen op rozen leek te zitten, maakte de thuisclub nog voor rust een 0-3 achterstand goed en gingen beide ploegen met een 3-3 tussenstand de rust in. Na een matte tweede helft was dat tevens de eindstand. In Franeker moest het tweeluik worden beslist.

Met een ander dan gebruikelijk strijdplan betraden de matadoren van Franeker de Arena. De gasten bleken niet voor spek en bonen naar Franeker te zijn gekomen en maakten het de Franekers in de eerste helft knap lastig. De Franekers hadden het verdedigend aardig voor elkaar maar slaagde er niet in om tot goede voetballende oplossingen te komen. Toch zouden de Franekers een stukje van hun klasse laten zien. De terug gekeerde Stefan Ros gaf een prachtige steekpass op Rick Beimers. De aanvaller kwam oog in oog met de doelman en schot de bal van ruim buiten het zestienmetergebied in de verre hoek. 26ste minuut 1-0. Opnieuw was daar de voorsprong voor de Franekers in het tweeluik met vv Hardegarijp.

In de tweede helft een totaal ander Franeker, de ploeg speelde weer vol op de aanval en dat leverde direct een aantal mogelijk heden op. Aristote Lumputu Mvuezolo leek op weg naar de twee nul maar zijn lobje ging net langs de verkeerde kant van de paal. Franeker drong meer en meer aan en creëerde steeds meer mogelijkheden. Na een klein uur spelen leek Franeker het duel definitief te beslissen. Rick Beimers bracht een hoekschop naar de tweede paal waar de kopsterke Aristote Lumputu Mvuezolo de bal met zijn hoofd tegen de touwen kopte. 59ste minuut 2-0. Vv Hardegarijp gaf zich echter nog niet gewonnen en creëerde in de slotfase nog diverse mogelijkheden maar de Franeker defensie en een aantal uitstekende reflexen van doelman Randy de Vries voorkwamen de aansluitingstreffer. De Franekers hadden in de tussen tijd diverse mogelijkheden gekregen op de derde treffer, maar die bleef uit. Sterker nog, Franeker moest in blessure tijd nog een treffer van Vv Hardegarijp toestaan waarna er nog een aantal hachelijke situatie ontstonden, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

LSC 1890 Jo19-1
Sportclub Franeker treft in de halve finale in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse, LSC 1890 uit Sneek. Opnieuw zal een tweeluik de beslissing moeten brengen wie uiteindelijk de finale haalt. De Snekers wisten in de eerste ronde af te rekenen met Leeuwarder Zwaluwen. Beide ontmoetingen werden winnend afgesloten (2-4 en 5-3). De Franekers beginnen het tweeluik met een thuisduel, waarna volgende week de return volgt in Sneek.