Danieck Mollema (intikker)

Vrouwen, VR1, Groep 3 10

16 september 2017 14:30

Na een week met veel regen, werd het een kansenregen in Tzum. Geen paraplu’s of regenpakken, maar paal, lat en keepster hielden het goal enigszins droog.

De tweede wedstrijd in de Beker, na de 9-1 winst thuis op Dronrijp/Foarut vrouwen 2. Sc Franeker nog op zoek naar de beste samenstelling zocht direct na het eerste fluitsignaal de aanval. Dat leverde diverse kansen op, maar zoals de titel al aangeeft…een kansenregen.

Daar tegenover liet Tzum zeker in de eerste helft regelmatig een gevaarlijke uitbraak zien via de snelle grote spit. Na Afke stond deze wedstrijd Esther op de goal. Echt in gevaar kwam ze niet, waar nodig speelde ze een degelijke wedstrijd.

Het duurde twintig minuten dat Hester met de bal van rechts naar binnen draaide richting strafschopgebied. Demi stond al klaar, werd aangespeeld, draaide naar haar linkerbeen en schoot doeltreffend in de linkerhoek.

Zo, dat gaf wat bevrijding en vertrouwen. Franeker stoomde verder op, al bleef de counter van Tzum op de loer liggen. Toch kwamen er al wat haarscheurtjes bij Tzum, conditioneel. Hier een daar een bescheiden krampaanval waren de eerste tekenen.

Uiteindelijk lukte het Franeker niet de voorsprong te vergroten. Na krap drie kwartier en zeer aangename weersomstandigheden floot de scheidsrechter voor de rust. Gemoedelijk als het weer was werd er ook van de rust genoten.

Franeker was inmiddels aan een tweede warming-up begonnen toen Tzum zicht ook weer meldde op het veld. De overhand in tweede helft nam allen maar toe en zo ook de kansenregen.

Wederom liet een goal lang op zicht wachten. Het was nu Kirsten die van de middenlijn door het centrum doorbrak en Carola met een steekpass in scorende positie bracht. Corola scoorde met een leep balletje net te hoog voor de keepster van Tzum. Hè, hè…eindelijk 0-2.

Kasper wisselde wederom een groep van drie speelsters om goed zicht te krijgen op de kwaliteiten van een ieder. Alleen hielp het niet aan de gewenning en organisatie in het veld. Al stonden de meiden achterin, met sluitpost Iris, met meer overtuiging dan de eerste helft.

Uiteindelijk was het een laatste uitbraak van Demi richting strafschopgebied, ze gaf de bal diagonaal voor de goal langs. Precies op tijd liep Daniek tegen de bal aan en was de keepster van Tzum voor een derde keer verslagen.

Al met al een terechte, echter ook wat bescheiden uitslag. Gelukkig dat de wedstrijd door kon gaan, vanwege alle regen afgelopen week. Spijtig had de natte regen voor Franeker zich omgezet in een geheel andere vorm van kansen.

Volgende week de eerste wedstrijd van de competitie. De derby in Sexbierum tegen AVC. Altijd een beladen wedstrijd en dan ook nog de Agrarische Dagen...