Franeker SC 1

Zaterdag 1, 4e klasse B

30 september 2017 14:30

Onbekend

Op de druilerige zaterdagmiddag in Marrum diende Franeker aan te treden tegen het gelijknamige vlaggenschip van de thuisclub. Na de valse start tegen AVC moesten de mannen aan de bak tegen de ploeg die juist wel een uitstekende eerste wedstrijd hadden gespeeld de week ervoor.

Marrum liet zien dat zij momenteel een jonge frisse ploeg hebben staan die uitstekend kunnen voetballen en zodoende al snel liet zien dat er voor de Franekers niets viel te halen. Vanuit de eerste de beste corner was het raak voor de thuisploeg, in de 5e minuut mocht Durk Bierma nadat de bal via de paal het veld weer was ingerold binnen schieten, 1-0. Franeker moest in de achtervolging maar wist weinig te creëren. Wel wist Jeffrey Guertin nog gevaar te stichten door een bal in de verdediging te onderscheppen maar zijn inzet hierna belande op de paal. Marrum hield de rijen gesloten en mocht zelf nog tweemaal gevaarlijk worden in de eerste helft maar ook zei wisten het net verder niet te vinden.

In de tweede helft probeerde Franeker het de thuisploeg lastig te maken en dit leverde in de naam van nogmaals Jeffrey een reuze kans op, hij werd de diepte ingestuurd en mocht alleen op de keeper afstormen. Zijn stift over de sluitpost heen ging echter net naast. Marrum controleerde hierna de wedstrijd en wist binnen 3 minuten twee keer toe te slaan wat de stand op 3-0 bracht. Nadat trainer Bleekveld al driemaal had gewisseld moest Johan de Vries het veld met een neusblessure verlaten, hierdoor was Franeker met 10 man definitief niet bij machte om het Marrum lastig te maken. Dat de Marrumers uiteindelijk ook nog de 4-0 en de 5-0 maakten was dan ook niet gek. De promovendus maakt tot nu toe indruk in de 4e klasse B en ook Franeker weet nu wat zij kunnen.

Het wil tot nu toe nog niet vlotten met Franeker, men komt voetballend nog niet uit te voeten en de twijfel is zichtbaar in de ploeg. Het enige medicijn behalve een portie vechtlust en beleving is een overwinning. De Franekers nemen het komende zaterdag thuis op tegen Beetgum.