Franeker SC 1

Zaterdag 1, 4e klasse B

14 oktober 2017 14:30

Afgelopen weekend reisde Franeker af naar het hoge noorden en speelde in en tegen Birdaard.

Na 90 minuten stond er een uitslag op het scorebord die niet nodig was en de boeken ingaat als scorebordjournalistiek.

Met vertrouwen stond de ploeg van trainer Bleekveld aan de aftrap om de 3 punten mee naar huis te nemen. Het was dan ook Franeker wat vanaf minuut 1 de bovenliggende partij was en Birdaard de wil oplegde. Na 10 minuten spelen kreeg Franeker in de naam van Jeffrey Guertin de eerste goede kans, Henk Vonk speelde hem prima de diepte in maar de afronding was te gehaast en de bal vloog naast de goal. Birdaard was vervolgens degene die een kans liet noteren maar nu was het Dennis Zijlstra die de bal simpel wist te keren. Franeker voerde vervolgens de druk op en na een goed half uur gespeeld te hebben was daar de volgende grote kans voor de bezoekers. Na een mooie aanval kreeg Jan van Duijn een goede kans om de openingstreffer te maken maar zijn inzetzeilde net voor de goal langs. Twee minuten later was het weer bijna raak, een voorzet van Tom van Dijk werd door de verdediger van Birdaard maar net naast de goal verwerkt. Dit was tevens de laatste grote kans voor rust en zodoende ging men met 0-0 aan de thee.

In de tweede helft veranderde er maar weinig aan het spelbeeld, Franeker bepaalde en Birdaard moest gokken op een counter. Binnen een kwartier in het tweede bedrijf noteerde Franeker twee goede kansen maar zowel Henk als Jan wisten de bal niet in het netje te schieten. Aan de andere kant wist Birdaard met een goede counter er ook gevaarlijk uit te komen maar het schot wat geproduceerd werd vloog hoog over. In de laatste 20 minuten gebeurde er nog een hoop maar dan wel ten nadele van de Franekers. In de 70e minuut kwam Franeker eindelijk op een verdiende voorsprong, Jeffrey ontving de bal op randje 16 en schoot diagonaal onberispelijk binnen. Het feest ging echter niet door daar de grensrechter zijn vlag de lucht in toverde voor vermeend buitenspel en de leidsman hierin mee ging. Terecht ging Franeker in protest maar scheidsrechter wilde hier niet aan. Na nog een goede kans hierna voor Johan de Vries die uit een corner maar net naast kopte was daar Birdaard wat wel wist te scoren. Uit een corner die overigens onnodig werd weggegeven wist de thuisploeg het onverdiende doelpunt te maken, 85e minuut 1-0. In extremis kreeg Franeker nog een penalty toegewezen om zodoende de opgelopen schade nog enigszins weg te werken. Jan van Duijn mocht als aanvoerder het klusje klaren maar zoals de hele middag ging ook deze kans verloren, de keeper pakte de goede hoek en keerde zodoende de inzet. Nog een kleine kans hierna was er voor Jeffrey maar het schot was een gemakkelijke prooi voor de sluitpost van Birdaard.

Zwaar teleurgesteld keerde Franeker huiswaarts waar het weer een week heeft om dit onterechte verlies te verwerken. Het zit deheren momenteel nog niet mee, de scherpte moet nog in de ploeg sluipen en dan zal het geluk ook afgedwongen worden. Aankomende zaterdagmiddag nemen de Franekers het thuis op tegen Arum, de wedstrijd start om 15.00 uur. Namens de selectie bent u van harte uitgenodigd.