18 november 2017 15:00

Scheidsrechter

Pol, J.K.

Onbekend

Het was een koude zaterdagmiddag voor de toeschouwers langs de lijn. In de binnenstad was men druk doende met het binnenhalen van de goedheilig man maar de mannen van SC Franeker alleen maar bezig om de 3 punten binnen te slepen. In de eerste helft leek het er nog niet op dat dit zou slagen maar de tweede helft legde men de bezoekers alsnog over de knie.

Met een ranglijst die nog alle kanten op kan en waarbij Mulier 1 puntje meer had dan de Franekers was het noodzakelijk om de overwinning binnen te slepen om zodoende te klimmen in het klassement. In de eerste helft leek Franeker geen schim op die van de afgelopen wedstrijden, men kon de bal niet in de ploeg houden en er werd apathisch gereageerd op afvallende ballen. Het was dan ook Mulier die bepaalde en de betere kansen kreeg. Franeker werd teruggedreven op eigen helft en mocht uiteindelijk twee kansen noteren waarbij Jeffrey Guertin het dichtst bij een doelpunt was maar hij kwam net te laat binnen sliden op een knappe voorzet van Jan van Duijn. Aan de andere kant moest keeper Dennis Zijlstra een aantal keer in actie komen om zijn doel schoon te houden maar na een dik half uur moest hij toch capituleren na een schot van Jesse van der Molen, 0-1. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht en gezien het veldoverwicht van de Witmarsumers was dit niet onterecht.

In de tweede helft rechte Franeker haar rug, de beleving zat weer in de ploeg en dit resulteerde in een vroege gelijkmaker. In de 49e minuut was het spits Jeffrey Guertin die de bal op een knappe wijze uit de lucht wist te halen en vervolgens de bal strak in de kruising joeg, 1-1. De wedstrijd lag weer open en de ploeg van Lykle Bleekveld wist nu wel door te duwen en kwam nauwelijks nog in gevaar. Op een enkele uitbrak na was hun verzet gebroken en was het Franeker die regelmatig gevaarlijk werd voor het doel van Melis Bergsma. Zo mocht Jan van Duijn bijna een doelpunt achter zijn naam noteren maar kwam hij na een goede voorzet van Tom van Dijk net een teen te kort om de bal achter de sluitpost te werken. Een schot van Henk Vonk vanaf randje zestien was uiteindelijk ook niet voldoende om de trekker over te halen en zodoende bleef de wedstrijd boeiend tot aan het eind. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Franeker dan toch de bevochten 3 punten achter hun naam. Een voorzet vanaf rechts belande uiteindelijk voor de voeten van Henk Vonk en hij wist vervolgens de bal onberispelijk binnen te schieten in de lange hoek, 2-1. Of de wedstrijd nu wel of niet een winnaar verdiende laten we in het midden maar waar de Franekers al een aantal wedstrijden wel moesten winnen en dit niet lukte werd deze wedstrijd wel over de streep getrokken.

Met de overwinning sluit Franeker aan met de subtop, men staat met een wedstrijd minder te hebben gespeeld op een 8e plaats 3 punten achter op de nummer 3 VCR . Volgende week gaan de mannen op bezoek bij SC Bolsward, de Bolswarders hebben 1 punt meer dan SC Franeker. De wedstrijd begint om 15.00 uur.