10 maart 2018 15:00

Scheidsrechter

Vellinga, A.

Onbekend

Na een onderbreking van twee weken wegens winterse perikelen mochten de Franekers afgelopen zaterdag weer de weide in voor een competitietreffen . Thuis moest worden afgerekend met directe concurrent Ven V ’68 uit Garijp. Het werd voor Franeker een heerlijke middag waarin een terechte overwinning werd geboekt.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het Franeker wat de intenties duidelijk maakte, men zou en moest de 3 punten pakken. De eerste kans ontstond er al binnen één minuut toen Jan van Duijn in het 16-meter gebied werd aangespeeld, hij ging voor eigen succes maar de keeper lag in de weg.  Daar  Franeker hoog druk zette wist Jeffrey naar goed doorlopen op de keeper de bal te ontfutselen en zodoende na een kwartier spelen de 1-0 op het scorebord te zetten. Na goed twintig minuten te hebben gespeeld moest VenV ’68 verder met 10 man toen spits Berend Wijmenga met rood van het veld werd gestuurd na natrappen. Het bleek voor de bezoekers tevens dat hun aanspeelpunt er iet meer was. De ploeg van Lykle Bleekveld had voor rust misschien wel verder moeten uitlopen naar een 3 of 4-0 voorsprong maar het ontbrak hem aan een beetje geluk. Tweemaal via de linkerkant volgde een goede voorzet waarbij eenmaal Willem van Duijn een teentje tekort kwam en de andere ternauwernood verwerkt kon worden door de laatste man waardoor Jeffrey de bal niet binnen kon tikken. Vlak voor rust wist Henk Vonk de score toch te verdubbelen, een scherpe corner wist hij in de lange hoek binnen te koppen 2-0.

Na rust was Willem van Duijn de grote man aan Franeker zijde, al enkele weken laat hij zijn goede vorm zien en dit kwam er deze middag goed uit. In eerste instantie zag Jeffrey Guertin een afstandsschot nog net over zeilen maar in de 50e minuut was het wel raak. Willem werd knap aangespeeld en met een aantal mooie passeerbewegingen en een even zo goede afronding wist hij de 3-0 te noteren. Nog geen 10 minuten later was het alweer Willem van Duijn die een doelpunt wist te maken. Corniek Post wist Jeffrey Guertin via de rechter zijde weg te sturen en laatstgenoemde wist prima voor te zetten waardoor van Duijn simpel wist binnen te tikken, 4-0. De bezoekers mochten in de tweede helft eenmaal door breken maar nu stond Dennis Zijlstra zijn mannetje door de bal prima te keren. Invaller Tseard Boorsma had de 5-0 nog op zijn schoen maar zijn afronding spatte uitéén op de paal.

Door de overwinning klimt Franeker een positie op de ranglijst en staat men momenteel 5e. Aanstaande zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Arum, Franeker mag dan laten zien dat men een serie knappe wedstrijden kan neerzetten. De wedstrijd zal om 14.45 uur starten.