7 april 2018 15:00

Scheidsrechter

Bakker, G.J.

Onbekend

Onder prima weersomstandigheden moesten de Franekers het afgelopen weekend afrekenen tegen directe tegenstander Marrum. Temeer er bij een overwinning goede zaken gedaan konden worden was het een uitgelezen kans om de eerdere nederlaag tegen de bezoekers dit seizoen weg te poetsen.

In de eerste helft was er na 5 minuten spelen een enorme kans voor gelegenheidspits Johan de Vries. De vrije trap die niet goed verwerkt werd door de sluitpost van Marrum en kwam zo voor de voeten van Johan maar zijn inzet ging naast. In de omschakeling werden de bezoekers gevaarlijk vanaf rechts kwam er een goede voorzet maar de spits schoot over. Mede door het niet al te beste hoofdveld was er voor de toeschouwers weinig te genieten, het spel was onverzorgd en het tempo lag niet hoog. Franeker wat de afgelopen weken goed voetbal liet zien wist dit helaas zaterdagmiddag niet te brengen. Het was de 44e minuut toen de ploeg van Bleekveld op achterstand kwam door wederom een snelle uitval via de rechterkant van Marrum, de voorzet die volgde werd door Frank Visser in eigen doel verwerkt 0-1.

De tweede helft moest Franeker proberen om de wedstrijd te doen kantelen. Marrum liet hen komen en probeerde er met snelle counters uit te komen. In de 60e minuut leek Henk Vonk de gelijkmaker te maken, uit een corner kopte hij bij de eerste paal binnen maar op de lijn wist Marrum de bal toch te keren waardoor een doelpunt uitbleef. Dezelfde Henk Vonk kreeg 5 minuten later vanuit een scrimmage nogmaals een kans om de gelijkmaker binnen te schieten maar het schot had te weinig power om de doelman te verschalken. In he laatste kwartier kreeg Franeker nog één goede kans via Steven Bootsma, zijn afstandsschot vloog buiten het bereik van de keeper rakelings naast. Net voor tijd kwam Marrum er nogmaals uit via een snelle counter, de spits die alleen op keeper Dennis Zijlstra af mocht lopen schoot beheerst de bal binnen wat de 0-2 betekende.

Het werd dus niet wat Franekers graag wilden en een winstpartij afgelopen paasmaandag volgde er nu weer een verliespartij. De ploeg dient komend weekend af te reizen naar buurdorp Sexbierum, in een echte derby mogen zij het nu opnemen tegen AVC. Wil de ploeg nog wat dan dient er gewonnen te worden. De wedstrijd start om 14.30 uur