SC Franeker (zat) boekt reguliere overwinning op Mulier.

61'
Henk Vonk (intikker)

Zaterdag 1, 4e klasse B

21 april 2018 14:30

In een werkelijk zonovergoten Witmarsum mocht Franeker het afgelopen weekend afrekenen met Mulier. Na de goede overwinning op AVC moest dit een goed vervolg krijgen om mee te doen om de laatste periode.

De eerste helft was het spelbeeld al snel bepaald, Franeker zette Mulier onder druk en de thuisploeg moest het hebben van een incidentele uitval om enigszins gevaarlijk te worden. In de eerste 20 minuten leverde het behalve een redelijke kans voor Johan de Vries nog geen grote kansen. Johan mocht een goede voorzet van Henk Vonk binnen koppen maar de sluitpost van Mulier stond op de goede plek. In de laatste 10 munten voor rust kreeg Franeker een resumé aan kansen om de ban dan toch te breken. Eerst was het Jan van Duijn die via Henk Vonk op pad werd gestuurd maar zijn inzet vloog net voor het doel langs. Ward Mariman was de volgende die zijn kans mocht verzilveren, uit een afgeslagen corner streepte hij de bal echter vol op de deklat. Het was wachten op de verdiende voorsprong maar voor de theepauze wilde de bal er nog niet. Henk Vonk was de laatste die voor rust nog eens uithaalde maar ook nu stond keeper Bergsma zijn mannetje en wist de bal met twee vuisten te keren. Mulier kreeg in de eerste helft welgeteld één kans maar van een redelijke afstand werd Dennis Zijlstra niet getest.

In het tweede bedrijf kreeg Franeker loon na werken. Na bijna een uur te hebben gevoetbald wist de ploeg van trainer Bleekveld binnen 2 minuten de wedstrijd in het slot te gooien. Henk Vonk mocht de 0-1 binnen schieten na een voorzet van Jan van Duijn. Zoals gezegd was het twee minuten later nogmaals raak toen Billiam Herrema zijn goede wedstrijd beloonde met een doelpunt, van dichtbij mocht hij raak schieten, 0-2. In het resterende half uur kwamen beide ploegen niet meer tot gevaarlijke doelpogingen al was Johan de Vries nog eenmaal dichtbij een 3e treffer toen hij tot grote verbazing van iedereen ineens vrij voor de goal kwam. Daar ook hij de bal niet meer voor zijn voeten verwachtte schoot hij de bal pardoes naast de verkeerde kant van de paal.

Door deze prima overwinning doet Franeker nog steeds mee voor de 3e periode en kan het tevens Bolsward nog voorbij op de ranglijst, Bolsward staat momenteel met één punt meer op een vierde plaats. Aanstaande zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. VCR uit Rinsumageest is dan de tegenstander, de wedstijd begint om 14.30 uur.