Wederom een doelpuntenregen bij Vrouwen 1

10 - 0

FVC VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse D

25 november 2017 14:30

De voorspelde herfstachtige dag werd een heerlijk frisse, bijna winters dagje met een laaghangend zonnetje. Met Mara Kuipers van MO11-1 als pupil van de week, was alles klaar voor een lekker voetbalmiddagje. Na de officieuze goal van Mara als aftrap, was het om half drie tijd voor de vijfde wedstrijd in de competitie van Vrouwen 1 tegen de Vrouwen van FVC.

Meteen was duidelijk dat Franeker de betere partij was en het wachten was op het eerste doelpunt. Na 10 minuten was het zover. Rose bracht Demi in stelling, die met een goed schot de keepster van FVC verschalkte voor de 1-0. Het was meteen los en een minuut later tekende Hester voor 2-0, na een goede pass van Kirsten van der Pol.

Zo was de toon gezet en was het na 18 minuten Kirsten Veltman, die op aangeven van Daniëlle 3-0 maakte. Tot dan en daarna was er aanval na aanval. Helaas had Franeker veel last van de handige buitenspelval, die FVC gebruikte. Daardoor gingen spijtig veel kansen verloren…een aandachtspuntje, gezien de snelheid van de meeste speelsters van Franeker. Eén stapje naar achteren voorkomt die ellendige vlag.

Pas in de 44e minuut ronde Kirsten Veltman haar solo af en maakte de 4-0. Daar gingen beide ploegen ook de rust mee in. Er was enige tevredenheid over het spel. Er werd beter gecombineerd en er was minder onnodig balverlies. Afspraak voor de tweede helft was om dit nog meer aandacht te geven in de tweede helft. Na deze wedstrijd komen twee bepalende wedstrijden.

Ondanks het verleggen van de aandacht was het na 2 minuten in de tweede helft alweer raak en schoot Demi, op aangeven van Jesler, de 5-0 in de goal. Vijf minuten later was het Rose, op aangeven van Demi, met een leep afstandsschot, net over de keeper heen, die 6-0 maakte.

De mindere conditie van de FVC vrouwen ging hun parten spelen en Franeker leek steeds meer op stoom te komen. Demi en Kirsten Veltman werden gewisseld en gespaard voor de komende wedstrijden. Rose schoof naar de midmid positie en leek steeds meer in haar element te komen.

Eerst bracht Rose Iris in stelling, die met een strak schot van de rand strafschopgebied de 7-0 aantekende. Daarna was het in de 65e minuut Danielle, die Carola aanspeelde. Waarna Carola netjes 8-0 scoorde. Afsluitend was het nog twee keer Daniëlle, die twee keer op aangeven van Rose de 9-0 en 10-0 maakte.

Wederom dubbele cijfers, meerdere speelsters die scoorde en daarmee een stevige en overtuigende overwinning. Het team gaat elkaar steeds beter vinden. Door de geringe tegenstand is de verdediging en Esther tot nu bescheiden getest. Dat zal de komende wedstrijden waarschijnlijk anders worden.

Hoe dan ook geeft dit vertrouwen naar de komende weken. Met elkaar is ’t wat en kun je meer.