Franeker JO11-1 heeft het geluk niet aan hun zijde

Onder 11, JO11-1, 1e klasse 04

30 september 2017 10:15

Onbekend

De laatste septemberdag van 2017 mochten de jongens van sc Franeker thuis aantreden tegen de talenten van vv Heerenveen.
Vorige week werd gestart met een nederlaag tegen Zeerobben en dat moest even worden recht gezet.
Franeker begon fanatiek aan de wedstrijd en beide ploegen maakten er een mooi potje van. Franeker was iets beter, zonder dat dit resulteerde in grote kansen. Stijn en Liam stonden goed te verdedigen en lekker ver van hun doel, dus Sake had in het begin niet heel veel te doen.
Na een minuut of 4 een mooie aanval die eindigde bij Jort. Hij liep alleen op de keeper af, maar die kon zijn schot nog blokken. Tristan was goed meegelopen en de rebound schopte hij beheerst met zijn linkerbeen binnen: 1-0.
Franeker bleef de betere ploeg, maar helaas werd Tieme te vaak over het hoofd gezien, zodat zijn power niet werd benut.
Karsten buffelde op het middenveld alsof hij dit al jaren doet en 1-0 was ook de ruststand.
Na de rust bleef het een mooie open wedstrijd en we waren nog maar net los toen Stijn via de linkerkant opstoomde. Toen hij een man of 2 voorbij was schoot hij soepel de 2-0 binnen. Een opluchting bij de ouders, de eerste alcoholische versnaperingen werden reeds besteld en een cohiba ging van mond tot mond.
Er kwamen grote, zeer grote, kansen voor Franeker om de voorsprong verder uit te bouwen. Een voorzet op maat van Tieme kwam bij Bilal die een lege goal voor zich zag, maar met de wreef ging de bal helaas over.
Uit de spelhervatting maakte Heerenveen ineens de 2-1 en het was nog niet gedaan.
Franeker rechtte de rug en een mooie actie van Bilal resulteerde in een schot dat dreigde een doelpunt te worden, maar Karsten wilde het laatste zetje geven en de bal ging over.
Er kwam wat onrust in het spel en Heerenveen werd gevaarlijker. Waar de 3-1 in de lucht hing, werd het ineens 2-2.
Daarna had Abe weinig geluk met een schot dat werd geblokt. Liam speelde wederom een prima wedstrijd. Tristan sleurde en buffelde over het hele veld, maar helaas maakte Heerenveen nog wel een (lucky) goal. Een hoge bal ging over Sake heen en zo stond het ineens 2-3. De cohiba’s werden weggegooid en maakten plaats voor witte zakdoekjes.
Met nog een paar minuten probeerde Franeker het nog een keer, maar de hoek waaruit Tristan schoot was te moeilijk.
Eindstand 2-3, maar het was een stuk beter dan vorige week. Zaterdag naar Akkrum, daar moeten we een goed resultaat kunnen neerzetten.