85'
Merel de Vos (scrimmage)

Vrouwen, VR1, 4e klasse D

18 november 2017 14:00

Na een gure natte herfstige ochtend knapte het gelukkig in de middag op. Om 14:00 uur werd er gefloten voor het begin van de vierde competitiewedstrijd van Sc Franeker Vrouwen 1. In Koarnjum was de tegenstander Vrouwen 1 van vv DTD.

Op basis van de uitslagen van beide ploegen lag een overwinning in de lijn van de verwachting. Dat werd ook snel bevestigd. Na 2 minuten was het Nelleke, die op aangeven van Kirsten, keurig de 0-1 maakte. De 0-2 liet niet heel lang op zich wachten.

Kirsten van der Pol nam weer één van haar hoekschoppen. De bal kwam in de voeten van Demi, die zich beheerst vrijspeelde en strak de bal strak in de hoek schoot. Daarna kwamen er zeker noch kansen, echter ontbrak de scherpte enigszins en zakte het tempo teveel.

Zo gingen beide ploegen met een 0-2 de rust in. Na rust werd het tempo duidelijk opgevoerd door Franeker en DTD kwam steeds meer onder druk. In de 62e minuut wederom een corner van Kirsten. Iris stond ere weer klaar voor en dit keer lukte het. Ze zette knap haar hoofd tegen de bal en liet het net bollen voor de 0-3.

Een paar minuten later werd het pleit beslecht voor DTD. Iris kwam vanaf rechts opstomen richting strafschopgebied. In het strafschopgebied nam ze de bal gericht op haar pantoffel en schoot de bal keurig over de keepster in de verre hoek. 0-4 en wederom een mooie goal.

Inmiddels was Merel op de spitspositie komen te staan door meerdere blessures. Gretig als ze kan zijn, wilde ze daar toch ook haar stempeltje zetten. Een kwartier voor tijd kreeg ze de bal vrij voor de keepster. Je zag de druk en ongelukkig schoot ze tegen de keepster aan. De bal stuitte richting de rechterhoek en daar kon Nelleke keurig de bal erin lopen, dat was 0-5.

Drie minuten later was er een ongelukkig moment voor de goal van Esther. Vanuit een corner kwam de bal voor de voeten van een DTD speelster, die redelijk vrij kon inschieten voor de 1-5. De eer was gered.

Maar Merel wilde heel graag nog haar liedje fluiten in de spits. Weer was er een corner nodig van Kirsten. De bal kwam bij de tweede paal, waar Iris haar derde goal probeerde te maken. Het was de keepster die de bal nog kon wegslaan en daar kwam Merel aanvliegen. Met overgave vloog ze richting bal en raakte de bal vol, waarna de bal in het net invloog. Zo floot ze toch de 1-6 erin.

Al met al weer een ruime score en een stapje gemaakt in organisatie op het veld. Nog ongeslagen en met één wedstrijd minder dan Hardegarijp, ook ongeslagen, op een tweede plaats. Komende zaterdag komt FVC op bezoek, die week erna volgt de wedstrijd uit tegen ST Blauw Wit/Warga. En dan komt op 9 december Hardegarijp naar Franeker. Deze wedstrijden gaan bepalen hoe Vrouwen 1 de winterstop in gaat.