Chris Outhuijse (vrije trap)
... (schot)

Mannen, zaterdag 4, 5e klasse I

30 september 2017 12:15

Na de nederlaag van vorige week tegen Leeuwarder Zwaluwen was het tijd voor Franeker om weer eens te winnen.
Dit moest dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen Ouwe Syl 2.
Franeker begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook een aantal goede kansen in de eerste helft op de 0 - 1.
Helaas werden deze mogelijkheden om zeep geholpen, maar de 0 - 1 kon op deze manier natuurlijk niet lang uitblijven.
Een corner van Erin belandt op het hoofd van Simon die hem alla Bep Bakhuys binnenkopt. 0 - 1.
Vervolgens krijgt Ouwe Syl een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal, deze wordt geweldig binnen getrapt. Keeper Bas is kansloos. 1 - 1.
De tweede helft begint  en Franeker schiet weer uit de startblokken, paar goede mogelijkheden maar helaas wordt het net nog niet gevonden.
Vervolgens wordt er een overtreding gemaakt door Ouwe Syl op ongeveer 25 meter van de goal. Chris gaat achter de bal staan en schiet deze geweldig binnen. 1 - 2. Hier bleef het niet bij, het was gastspeler Rinze Span die als een tank door vier man heen loopt en met links binnenprikt. 1 - 3.
Helaas komt Ouwe Syl nog op 2 -3 nadat Frans uitglijdt waardoor zijn directe tegenstander kan scoren. Zou Franeker verzaken en alsnog punten gaan verspelen? Het antwoord is nee. Franeker bleef georganiseerd voetballen en deed geen gekke dingen. Dit betekende de eerste winstpartij in de competitie. Volgende week wacht een thuis wedstrijd tegen Minnertsga 3 om half drie. Hopelijk weet Franeker hier weer drie punten uit het vuur te slepen!

Man of the match: Wesley Bollema