Assist: Nick Tiebesl

Onder 13, JO13-3, 3e klasse 14

30 september 2017 10:30

Stefan Kuperus

Weer een fijne zaterdag om aan de zijlijn te mogen staan. Na de nipt verloren wedstrijd van vorige week, hadden de jongens er weer zin in. Deze week punten pakken! Nadat de scheids het veld had gevonden, begonnen de jongens gelijk met voetballen. Eerste minuten is de bal niet op eigen helft geweest. Gesterkt hierdoor konden ze redelijk vrijuit voetballen, combinaties zoeken en vinden. Dit leverde al snel een kans op:  Thom gaf Leon een mooie pass voor de goal die Leon in tweede instantie wist in te schieten, 1-0.

Franeker hield het betere van het spel, Jurre heerste op het middenveld en we hadden in deze fase duidelijk het beste van  spel, na weer een mooie aanval wist Thom de bal op Nick te passen die de bal er feilloos in  schoot, 2-0. Bolsward begon er beter in te komen en deelde wat plaagstootjes uit maar deze werden verdedigend door Jack opgelost of Sem wist de bal te stoppen. Wieger en Niels waren helaas niet aanwezig dus kon er niet veel gewisseld worden. De jongens gingen rusten met een 2-0 voorsprong. De spelers stonden alweer op het veld voor de ouders goed en wel koffie hadden gehaald.

Waar de eerste helft nog een wedstrijd was, de tweede helft vooral eenrichtingsverkeer. Bij Bolsward leek de vut eruit en onze jongens leken wel ontketent. Er was bijna continue balbezit en Leon wist hieruit een kans te creëren maar de keeper wist deze te keren, Thom was echter snel genoeg om de rebound er alsnog in te schieten. 3-0. Hierna ging het snel. Gerwin ging op solotour waarna Rico het kon afmaken 4-0.  De jongens roken dat er meer in zat en enkele spelers wilden ook een goaltje meepakken maar ze moesten wel blijven overspelen. Koen en Sem hadden een paar goede kansen maar vandaag geen geluk. Stijn kon wel profiteren en met  een mooi schot de 5-0 erin schieten.  De kansen volgden elkaar op en Gerwin was zo scherp dat hij de bal er net op de lijn kon intikken. 6-0. Bolsward wist er nog 1 keer uit te komen maar deze bal was voor Sem.  Daarna was het voor Bolsward weer alle hens aan dek, in de drukte voor de goal kon Leon het gaatje vinden, 7-0. In de laatste minuten was er goed aanvallend werk van Nick, die Mads in staat stelde de 8-0 er in te knallen! Wat een eindstand.