8 - 5

Terschelling JO9-1

Onder 9, JO9-2, 3e klasse 09

30 september 2017 10:00

Met al 4 wedstrijden gewonnen, begint Franeker j09-2 om 10 uur met volle moed de wedstijd tegen Terschelling j09-1. Jesper is vandaag gekozen tot aanvoerder. De leider geeft het team nog even een peptalk dat ze er vooral om moeten denken een mannetje te verdedigen. De scheidsrechter Maria v.d. Meer geeft het fluitsignaal en Franeker gaat meteen in de aanval. De bal komt voor Ridzert zijn voeten hij schiet de bal naar Marc
met een zacht tikje het goal in. Yes! het eerste doelpunt is gevallen. Binnen 2 min is daar Julian hij neemt beheerst de bal aan en dribbelt hem rustig naar voren en schiet zo de bal tussen Dejan zijn voeten. Met een hard schot zo het net in, wauw 2-0. Franeker blijft aanvallend sterk spelen. Met Jesper op het midden veld zorgt hij er voor dat de bal steeds voorbij het doel blijft van de tegenstander. Terschelling wordt wakker en neemt de aanval over maar daar is Niek! Hij redt de situatie en pakt de bal van de tegenstander af, schiet de bal naar Dejan. Dejan passed beheerst de bal door naar Marc en ja hoor 3e goal. Nu vind Terschelling het wel genoeg ze gaan er volop tegenin en maken dan ook snel 3-1. Ze blijven sterk, gelukkig hebben we ook nog een super keeper Thijs in het goal staan en redt zo een paar goede schotten van Terschelling. Met nog 2 minuten te spelen komt Marc in actie. Hij ziet Julian vrij staan bij het goal, schiet de bal naar hem toe en Julian bedenkt zich geen moment, boem zo het goal in. 4-1 pfff even ontspannen. Maar in dezelfde minuut ziet Max de kans om de bal van de tegen partij af te pakken. Hij passed de bal tussen de voeten van Niek, Niek neemt de bal mee naar voren kijkt rustig en schiet de bal in het doel, yes 5-1 de rust in. Na een glaasje ranja en een eierkoek beginnen we aan de 2e helft. Terschelling begint scherp en Franeker schrikt er wat van, maar daar is Ridzert en hij poeiert een paar ballen kei hard voor het goal weg. Terschelling zet door: 5-2. Terschelling blijft scherp ze krijgen nog 5 kansen om te schieten maar gelukkig houdt Thijs iedere keer de bal weer tegen. En dan is het even mis, 5-3 en binnen een minuut 5-4. Jesper die erg scherp is roept zijn team tot orde. “ We moeten verdedigen” roept hij. Met zo’n goede aanvoerder krijgt Franeker weer pit. Ridzert redt weer een situatie voor het goal. Hij speelt de bal naar Max die op het middenveld staat Max denkt: ”Bal naar voren” hij komt tegen de tegenspeller aan weer terug tussen zijn voeten, Max kijkt naar het goal schiet de bal over de tegen standers heen zo in de linker hoek van het goal. Jeetje wat een doelpunt, 6-4. De spirit is weer terug en Franeker komt weer in de aanval. Thijs schiet de bal uit het goal zo in de voeten van Marc handig neemt hij de bal aan en ja hoor dat valt ie weer 7-4. Terschelling neemt het weer over en het is zo spannend, 7-5. Met nog een minuut te spelen speelt Max de bal naar Ridzert, Ridzert ziet de kans, met zo’n hard schot in je benen kan het alleen nog maar 8-5 worden. Met deze mooie eindstand gaat dit fantastische team, met volle kracht, volgende week naar Arum toe.