Minnertsga JO13-1 te sterk voor SC Franeker JO13-3

Franeker SC JO13-3

Mads Elsinga (schot)

Onder 13, JO13-3, 3e klasse 14

14 oktober 2017 10:00

Hoewel alle ingrediënten aanwezig waren voor een lekkervoetbaldagje (team compleet, lekker weer) pakte dit anders uit. De trainer van Minnertsga had de jongens gevraagd om meer pressievoetbal te spelen en of het daar nou aan lag of het gebrek aan vechtlust bij Franeker, zij waren véél beter vandaag. Bij rust stond het al 5-0de 2-0 is wel het noemen waard. De jongen wist de bal met het hoofd om onze keeper heen te spelen en maakte het daarna feilloos af. Waar ging het dan mis? De ballen werden bijna standaard door het midden verdedigend naar voren gebracht waardoor de tegenstander hem makkelijk kon opvangen. De flanken werden zeker eerste helft niet in spel betrokken. Na de rust had Franeker het spel wat beter onder controle en wisten ze er vaker uit te komen, dit resulteerde in de 5-1 door Mads. Het leek er even op datwe het tij wel konden keren. Er volgden wat corners, schoten richting doel maar geluk hadden we vandaag niet.  Minnertsga wist de eindstand op 8-1 te brengen.