SC Franeker JO13-3 verliest topper in 1e helft

Franeker SC JO13-3

Sem de Graaf (schot)

Onder 13, JO13-3, 3e klasse 14

4 november 2017 10:30

Soms duurt een wedstrijd net een paar minuten te lang om winst te behouden. Voor onze jongens begon deze wedstrijd een helft te vroeg.  De spelers leken er nog niet klaar voor, misschien wat onder de indruk van de tweede positie en/of de lengte van de tegenstanders? Tja, ze waren in ieder geval te timide. Dit resulteerde in een ruststand van 4-0 voor Tzummarum. Terecht? Ja. Had het veel meer kunnen zijn? Dat viel gelukkig wel mee. Daaruit moed puttend toch aan de tweede helft begonnen.

Na een peptalk hier en daar, kwam er langzaam aan meer voetbal in het spel. Af en toe weer eens een mooie combinatie. Ja, dit gaf weer hoop. De jongens hadden meer balbezit en waren vaker op de helft van Tzummarum. Verdedigend liep het ook beter. De duels werden nu vaak gewonnen. Dit aanvallende spel resulteerde uiteindelijk in onze enige goal. Thom wist door de verdediging heen te komen, zag dat Sem er beter voorstond, speelde de bal af en Sem maakte het prima af.

Helaas kreeg dit geen gevolg met meer goals wel wat kansjes. In de slotfase kreeg Tzummarum nog een corner die Rico kon weg stompen maar de rebound wist het net wel te vinden. 5-1 eindstand.