14 oktober 2017 14:30

Scheidsrechter

Michel de Boer

Onbekend

Na een tot dan succesvolle Ladies Day met 5 keer winst en één gelijkspel sloot Vrouwen 1 om half drie de dag af met hun wedstrijd tegen Beetgum. Onder ideale omstandigheden en een flinke schare publiek ging de wedstrijd los.

Beide ploegen streden vanaf de eerste minuut voor de winst. Bij Beetgum viel de technisch vaardige en gevaarlijke voorhoede op. Echter achterin was het wat kwetsbaar. In de eerste helft werd Beetgum geholpen door een behoorlijk briesje uit het zuidwesten.

Ondanks dat het zichtbaar was dat het team van Franeker meer uitgebalanceerd was, had Franeker moeite onder de druk vandaan te komen. Zo ging het na tien minuten mis. Een aanval over rechts van Beetgum resulteerde in een goede goal en een 0-1 voorsprong.

Franeker was verre uit het veld geslagen en ging verder om met goed verzorgt voetbal toch tot kansen te komen. Gaandeweg de wedstrijd werd het middenveld van Franeker sterker en dominanter. Het was dan ook uiteindelijk Demi, die na een half uur spelen de stand gelijk trok met een mooi afstandsschot.

Het was over de eerste helft een mooie open wedstrijd en kansen gingen over en weer. Na 45 minuten gingen beide ploegen met 1-1 de kleedkamers in voor de rust. In het achterhoofd wist Franeker dat de wind hen de tweede helft meer gezind zou zijn.

Was het wat overmoed of net niet genoeg concentratie? Hoe dan ook was het Beetgum die Franeker afblufte en in de 49e minuut weer op voorsprong kwam. De organisatie achterin was niet voldoende op orde en Beetgum maakte handig gebruik van de ruimte.

Voor een tweede keer was het aan Franeker om een achterstand recht te zetten. Er leek weinig twijfel of onzekerheid. Iedereen pakte zijn taak op, wat uiteindelijk leidde in de 55e minuut tot een goal van Kirsten. Zo was de stand voor een tweede keer gelijk en hing er meer in de lucht.

Met de wind en de overtuiging van willen winnen ging Franeker verder ten aanval. Geen drie minuten later was het tweede goal van Kirsten, die voor de voorsprong zorgde. De druk werd verder opgevoerd en zo was het in 69e minuut weer Kirsten, die voor de 4-2 zorgde.

Ondertussen lukte het Beetgum af en toe toch gevaarlijk te zijn. Het was vooral Esther, die zich in de tweede helft onderscheidde met een aantal fenomenale reddingen. Zo kon Beetgum niet weer in de wedstrijd komen.

In minuut 77e viel de genadeklap voor Beetgum. Wederom Kirsten, die ook de 5-2 scoorde. Dat brak de moed van Beetgum, waarmee Franeker enigszins freewheelend naar het einde kon. Afsluitend was het Demi, die in laatste minuut de stand nog op 6-2 bracht.

Een stevige uitslag, drie punten in Franeker en een mooie afsluiting van een heuse Ladies Day in Franeker. Aan de andere kant verbloemd de uitslag de ontwikkeling die nog nodig is bij het team. Kwaliteit is er voldoende, echter is de organisatie af en toe wat kwetsbaar en slordig. Dat is trainen, wennen en willen blijven leren.