Assist: Merel de Vos

Vrouwen, VR1, 4e klasse D

11 november 2017 14:30

Anne de Boer

Na drie zaterdagen zonder voetbal, was er eindelijk weer een wedstrijd voor Vrouwen 1. Tevens was het de tweede keer dat er een pupil van de week was. Dit keer werd dat ingevuld door Maren Groothoff, de keepster van JO9-1. Zij opende virtueel de score van een doelpuntrijke middag.

Zo lang geen wedstrijden blijft niet ongestraft. Er is uiteraard geen sprake van een letterlijke straf, wel dat het veldspel over de hele wedstrijd moeizaam en stroef was. Er waren zeker regelmatig goede momenten, waarin zichtbaar werd wat er was getraind. Echter stonden daar tegenover momenten, die je eigenlijk niet meer verwacht in deze fase van het seizoen.

Wat ongetwijfeld mede parten speelde, was dat ST Dronrijp/Foarut niet de tegenstander was en werd, die Franeker echt ging testen. Hun veldspel was ook niet opvallend en zo ging Franeker enigszins mee in de malaise van minder goed voetbal. Gelukkig kreeg de wedstrijd wel glans, door meerdere prachtige doelpunten.

De eerste drie op een rij werden door spits Kirsten gescoord, die ondanks een vastgelopen rechterbovenbeenspier toch voldoende fit bleek om lekker los te gaan. Eerst was het Willetta die Kirsten aanspeelde, waarna Kirsten keurig de 1-0 op het scorebord zette. Daarna was het twee keer een corner van Kirsten van der Pol, waaruit Kirsten direct scoorde, 2-0 en de 3-0.

Op de valreep van de rust was het Demi die met een strak schot en op aangeven van Willetta voor de 4-0 zorgde. In de rust werd redelijk uitgebreid besproken waar de samenhang ontbrak en wat het samenspel ten goede zou komen. Boven alles was merkbaar dat spelritme van het hele team ontbrak.

Ook in de tweede helft bleef het veldspel moeizaam, stroef en met teveel kleine individuele foutjes. Daar tegenover ging het qua score helemaal los. In de 53e minuut scoorde Demi haar tweede goal op aangeven van Daniëlle. Wederom Demi in de 65e minuut, nu op aangeven van Hester.

Geen minuut later ging Hester op avontuur over rechts en ronde mooi haar solo af voor de 7-0. Daarna nogmaals Demi die met een geplaatst schot, op aangeven van Iris, de 8-1 maakte. Met een werkelijk prachtig afstandsschot was het Kirsten van der Pol, die 9-1 maakte, op aangeven van Merel.

Tussendoor had Dronrijp, door wat onbeholpen uitverdedigen, de eer gered en een doelpunt gescoord. Het publiek scandeerde niet luidkeels om de ‘tien-tien-tien-tien-tien’ en toch viel die. Wederom stoomde Merel vanuit achter op. Speelde handig Daniëlle aan, die met een schitterende voetbeweging de keepster omspeelde en de 10-1 maakte.

Zo was het een wedstrijd met het gekke contrast van rommelig veldspel en veel en vooral ook mooie goals. Desondanks is de ongeslagen status behouden en is er een tweede plaats ingenomen achter Hardegarijp, die twee wedstrijden meer hebben gespeeld en ook ongeslagen zijn. Volgende week volgt de wedstrijd tegen DTD en kan er verder aan het spelritme worden gewerkt.