... (penalty)

Onder 13, JO13-3, 3e klasse 14

7 oktober 2017 10:00

Frank Visser

Na het doelpunten feest van vorige  week stonden de jongens er weer klaar voor. Bart had de leiding deze week alleen in handen en Mads was helaas afwezig.

De jongens begonnen goed, Thom kwam op via de rechterflank en wist de bal voor de goal te krijgen maar onze voorhoede kreeg hem niet door de stugge verdediging van AVV heen. Niet veel later was het Niels die een geweldige kans kreeg maar ging net naast. Pas na enkele minuten ging AVV meer proberen om ook in de aanval te komen. Dit lukte snel goed maar gelukkig had Sem de bal klemvast te pakken. Franeker had het betere van het spel maar was  ongeduldig naar de eerste goal. Er  werd te snel en van te ver op de goal geschoten. Een een tweetje tussen Thom en Jurre strandde ook voor de goal.  De jongens wilde duidelijk voor rust nog scoren maar zagen de kansen niet beloond worden tot Jack de bal er van flinke afstand in knalde, de verdiende  1-0 .  Na de rust was het even AVV die het spel leidde, door de druk die dit leverde, werd er hands gemaakt op randje strafschopgebied en de scheids gaf AVV een penalty.  Deze werd fraai benut 1-1.  Hoe vervelend ook dit was net wat Franeker nodig had. De jongens namen de leiding van het spel weer over. Gerwin en Jack wisten de bal steeds mooi naar voren te brengen waar het middenveld het weer overnam om de voorhoede te bedienen. Dit leverde een corner op die door Jurre werd genomen. De bal werd mooi voor gegeven en zo kon Sem de bal er inschieten. 2-1.

Aangezien AVV ook bleef aandringen zou een extra goaltje voor het koukleumende publiek wel aangenaam zijn. Leon schoot de bal op goal maar deze werd tegen gehouden, Thom wist de rebound erin te schieten 3-1. Er werd door Franeker nog een buitenspel goal gescoord maar deze werd uiteraard afgekeurd. Toch was het slotakkoord nog voor Franeker, de bal werd in strafschopgebied tegen Thom aangeschoten, deze aarzelde geen moment, schoot de bal door de benen van verdediger in de goal, 4-1 ook gelijk einde wedstrijd.