Nipt verlies voor SC Franeker JO13-3 bij LAC Frisia JO13-6

3 - 2

Franeker SC JO13-3

Onder 13, JO13-3, 3e klasse 14

11 november 2017 9:00

In een behoorlijk regenachtig  Leeuwarden vond de aftrap plaats. Hoewel het massaal op deze wedstrijd afgekomen publiek met het hoofd tussen de schouders stond toe te kijken, leek de regen de spelers niet te deren. Franeker ging voortvarend van start. Er werd goed druk gezet en het spel werd voornamelijk op de helft van Frisia uitgevochten. Na zo’n 15 minuten spelen kreeg Frisia een corner en zo kwamen ze toch op een 1-0 voorsprong. Toch wel een beetje tegen de verhouding in en onze jongens kregen hier toch wel een tikje van. Wat teleurgesteld het spel hervat. Franeker probeerde zich te herpakken en de druk op te voeren, dit zorgde echter ook voor de drukte opzoeken. Zo vond Frisia een gaatje en probeerde er uit te komen. Dit leverde ze een tweede corner op die er ook weer in ging, 2-0. Weer herpakken, dit deden ze goed, leverde een corner op maar geen echte kansen. Na een overname van de aanval door Frisia wisten zij heel mooi naar onze goal op te stomen en dit werd feilloos door Frisia afgemaakt. Onze jongens laten het koppie echter niet snel hangen en ze zochten weer de aanval.  Thom wist met een steekpas Leon vrij te spelen en deze spurtte door naar de goal maar helaas ging het schot net voor langs. Nog geen geluk, maar het gaf wel moed. Even later wist Mads met een solo in de buurt van de goal te komen maar nog geen resultaat. De goal hing in de lucht maar ja….liever in de goal. We hoefden er niet lang op te wachten. Leon kwam als winnaar uit de kluts en met een licht van richting veranderd schot ging de 3-1 erin.  Kort daarna fluitje voor rust. De tweede helft moest het gebeuren voor Franeker. Het jagen op de tweede goal was begonnen. Het hele team was vastbesloten en fel. Jack zorgde ervoor dat het achterin niet echt gevaarlijk werd. De rest wilde vooral naar voren. Wieger lukte het met een prachtige solo en prima schot 3-2. Er volgden corners, dubieuze buitenspel situaties, slidings en Gerwin die probeerde met keeper en al een doelpunt te scoren. Helaas mocht het niet baten, ondanks de vechtlust bleef het 3-2 en was het een leuke pot om naar te kijken.