18'

Zaterdag 1, 4e klasse B

2 december 2017 14:30

Smit, D.

Het was afgelopen weekend koud, guur een regenachtig. Franeker moest het thuis opnemen tegen Makkum, in de eerste helft waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd maar in het tweede bedrijf moest Franeker toch capituleren.

Nadat de goedheiligman en zijn knecht de aftrap hadden verzorgd was het Franeker wat Makkum in het zadel hielp. Na een ingooi liet de verdediging de bezoekers zo doorlopen en mocht Tjitte Folkertsma na 40 seconden de 0-1 binnen schieten. Hierna begon Franeker te voetballen en mocht een aantal kansen noteren. In de 18e minuut was het Jeffrey Guertin die na een afgeslagen hoekschop de bal verwoestend in de kruising deponeerde, 1-1. Grote kansen bleven verder uit in de eerste helft daar de laatste linie bij beide partijen goed stond.

In de tweede helft was Franeker als eerste gevaarlijk met een goede kans voor Steven Bootsma. Na een goede aanval over de rechterzijde mocht Bootsma uithalen vanaf 16 meter maar zijn inzet kon met alle moeite door de Makkumer sluitpost gekeerd worden. Door het vieze weer werd het voetballend niet beter bij beide ploegen maar kreeg Makkum in de 68e minuut toch weer een cadeautje van Franeker. De verdediging zag er niet goed uit bij een lange bal van de bezoekers en wederom Tjitte Folkertsma mocht de trekker over halen, 1-2. Het Franeker verzet was nu gebroken en uiteindelijk werd het in de 82 minuut 1-3 door alweer Tjitte Folkertsma die zijn derde treffer van de middag mocht maken.

Een teleurstellend resultaat voor Franeker gezien de inzet die men op de mat wist te leggen. Lang wist men prima mee te doen maar een paar foutje achterin tegen ploegen als Makkum zijn dodelijk. Volgende week speelt Franeker uit tegen VCR, de wedstrijd begint om 14.30 uur.