28 april 2018 14:30

Onbekend

Afgelopen weekend moesten de Franekers afreizen naar Rinsumageest alwaar VCR de opponent was.

Met een kans op een eventuele 3e periode was de opdracht duidelijk, de volle buit moest gepakt worden om mee te blijven doen voor dit buitenkansje .

De eerste helft was er eentje waar Franeker nog niet op scherp stond en waarin VCR ook enkele kansen kreeg om de ban te breken. Vooral fysiek was de thuisploeg de meerdere en was het voor de Franekers dus ook alle hens aan dek. Wel kreeg men de grootste kansen om op voorsprong te komen, Jeffrey Guertin mocht 3-maal proberen om de 0-1 op het scorebord te krijgen maar zijn inzetten belanden in het zijnet, over het doel en eenmaal kon de keeper van VCR redding brengen. Aan de andere kant had de thuisploeg ook 2 goede kansen, in de 10e minuut kon Franeker de bal niet wegkrijgen en zodoende ontstond er een hoop hectiek voor de goal van Dennis Zijlstra maar de inzetten van VCR wilden maar niet over de doellijn. Net voor rust mocht de thuisploeg via de rechterkant opstomen, de inzet vanaf randje 16 werd net naast gekruld.

In de tweede helft trok Franeker de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Het besef dat dit een belangrijke wedstrijd was spatte er opeens vanaf en VCR kwam er niet meer aan te pas. Willem van Duijn kreeg de eerste kans in de tweede helft, de voorzet van Jeffrey vanaf rechts kon door hem worden ingeschoten maar een verdediger van de thuisploeg kon er nog net een voetje voor krijgen waardoor de bal net naast ging. Niet veel later wist Henk Vonk met een goede steekbal Steven Bootsma te lanceren maar zijn inzet vloog net over. Uiteindelijk was het in de 68e minuut wel raak, Jeffrey Guertin die in de eerste helft het vizier nog niet op scherp had staan haalde nu wel perfect de trekker over. Hij mocht via rechts het strafschopgebied in dribbelen en haalde vervolgens verwoestend uit in de lange hoek, 0-1. Zowel Jeffrey als Willem werden vervolgens gewisseld daar zij nog licht kampen met blessures en men niet wilde forceren. Twee A-spelers in de namen van Rowan de Vries en Karst Hannema namen hun posities in. Beide spelers vielen positief op, ondanks hun fysieke achterstand op de reuzen van VCR wisten zij voetballend prima hun mannetje te staan. In de 80e minuut leek Franeker op 0-2 te komen toen Jort Hogendorp de bal via een afgeslagen corner voor zijn voeten kreeg maar zijn uithaal belande op de lat. Karst Hannema was de volgende die de wedstrijd definitief kon beslissen. Hij werd op pad gestuurd door Steven en mocht alleen op de keeper afstormen, Karst probeerde via een wippertje te scoren maar de sluitpost had dit op tijd in de gaten en kon met zijn vingers de bal nog net beroeren zodat de bal er niet in ging. In de slotminuut was het Rowan de Vries die een penalty wist te versieren door de laatste man van de thuisploeg dol te draaien, al liggend kon hij niet anders dan de bal met de hand aan te raken. Aanvoerder Rinand Post nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk binnen, 0-2. Nadat VCR de aftrap nog mocht nemen floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd.

Een mooie en knappe overwinning hebben er voor gezorgd dat Franeker nog steeds meedoet in de laatste periode en zijn ze tevens een plaatsje gestegen naar positie 4 op de ranglijst. Wel heeft Bolsward nog een wedstrijd tegoed waardoor men weer een puntje boven de Franekers kan komen. Komend weekend staat er even niets op het programma waardoor de ploeg op adem kan komen en vervolgens op 12 mei weer op volle oorlogssterkte thuis aan kan treden tegen Scharnegoutum.