42'
64'

1e klasse 02

31 maart 2018 15:30

MO15/1 blijft het erg goed doen in de 1e klasse na de 2e plaats in de najaarscompetitie. Afgelopen zaterdag kwam Irnsum op visite en dit team werd op een ruime nederlaag getrakteerd. Vooraf was het puzzelen voor coach Nico Kooistra en trainer Evert Jan Broersma. Als gevolg van afzeggingen werden Laila Riemersma, Kayleigh Zondervan en Eline van Marrum van MO13 aan het team toegevoegd.

Franeker nam het heft in handen, maar tot echte kansen leidde dit niet. Echter toen de keeper van Irnsum de bal slecht in het veld bracht, was spits Sanne Mare Veenstra er als de kippen bij en schoot de bal van grote afstand over de keepster heen; een prachtig doelpunt. Franeker hield een overwicht en kreeg een enorme kans toen scheidsrechter Remco Metselaar een terugspeelbal bestrafte met een indirectie vrije trap. Helaas schoot Maud Looge de bal hoog over. Vlak voor rust was het weer matig uittrappen van de keepster wat leidde tot een doelpunt. Deze keer was het Marije Haarsma die niet aarzelde en de bal in de verre hoek schoot. Met een 2-0 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

In de 2e helft eenzelfde beeld. Na 5 minuten kreeg Eline de bal in een vol strafschotgebied aangespeeld. Met een soepele beweging kreeg ze bal onder controle en knalde de bal hoog in het doel. Even later schoot dezelfde Eline nog op de paal en kon de rebound niet in het doel worden geschoten. In de verdediging viel vooral het spel en de gedrevenheid van Iris Anema op. Haar taak was om de gevaarlijkste aanvalster van Irnsum uit te schakelen en dat lukte haar heel goed. Voorin was met name Kimberley Kooistra met haar snelheid keer op keer gevaarlijk. Uiteindelijk wist Sanne Mare de 4-0 eindstand te bepalen. Na een dieptepass was ze eerder bij de bal dan de keeper, speelde deze beheerst uit en schoot de bal in het lege doel.

Met 3 overwinningen uit 4 wedstrijden staat MO15 op een keurige 3e plaats in de competitie.