Goed voetbal levert geen punten op voor SC Franeker JO13-3

1 - 0

Franeker SC JO13-3

3e klasse 10

10 maart 2018 10:00

Tweede competitiewedstrijd van het seizoen, na een ‘tussen winterstop’ van 3 weken, mochten ze weer. Nadat de eerste wedstrijd was gewonnen wilden de jongens toch graag testen of er dit seizoen nog meer in zit. Beide teams gingen goed van start, Franeker had meer balbezit maar de eerste kans was voor het team van Minnertsga. Gelukkig was Bryan weer goed bij de les en wist weer te redden. Op links wist Thom twee keer mooi op te stomen, mooi samenspel met Niels maar echte kansen bleven uit. Minnertsga liet het er ook niet bij zitten, zij wisten wel weer een kans te creëren. Ook deze keer wist Bryan het bij een kans te houden. Franeker voerde de druk op Minnertsga op. Dit leverde een schot van Luuk op maar was niet hard genoeg om het de keeper moeilijk te maken. Franeker bleef op de helft van Minnertsga, Eline wist bal vaak op te vangen en zo kon het spel weer opgebouwd worden. Thom kon na een actie de bal weer bij Luuk krijgen. Deze schoot op goal maar de keeper wist de bal te houden. Minnertsga voelde de constante druk van Franeker maar echt gevaar bleef uit. Via een counter wist Minnertsga zichzelf wel in ons doelgebied te spelen. Door miscommunicatie achterin wisten zij net voor rust de 1-0 te scoren. De tweede helft begon Franeker afwachtend, zoekend. Het liep niet meer zo lekker als in de eerste helft, dit gaf Minnertsga de ruimte. Jurre had de nummer 10 van Minnertsga echter goed onder controle en mocht het toch tot een kans komen dan was Bryan degene die geen bal mee door wou laten. Franeker wist zich te herpakken. Thom en Luuk konden elkaar goed vinden en zo kon Stijn zijn schot lossen, helaas stond de keeper weer goed op zijn plek. Geholpen door een stilstaande klok kregen we zo’n 7 minuten speeltijd extra. Deze werden door de jongens goed benut, het was zeer druk voor de goal van Minnertsga. Het slotschot kwam van Koen, deze ging net naast. Einde wedstrijd.