... (e.d.)
Sem de Graaf (intikker)

3e klasse 10

7 april 2018 8:45

Eindelijk weer een echte wedstrijd voor de jongens. Op naar Leeuwarden, Blauw Wit-JO13-6.  Met 2 afwezigen en 2 niet fitte spelers op wissel begonnen de jongens enthousiast aan de warming-up. Helaas bleek al gauw dat Wieger teveel last had van zijn been en dat zelfs invallen teveel zou zijn. Nick bleef warm langs de kant voor eventuele noodgevallen. Gelukkig was het niet nodig. De scheids floot voor begin van de wedstrijd en al snel bleek dat de teams wel aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging redelijk gelijk op, Franeker had wel iets meer balbezit. Gezien het spel was de verwachting wel dat Franeker op voorsprong zou komen maar het was Blauw Wit die uit een snelle counter de 1-0 wist te scoren. Zoals we van de jongens gewend zijn, lieten ze het hoofd niet hangen maar gingen weer vol aan de bak. Eline was de gelukkigste van het veld toen zijn half worstelend de bal wist te veroveren en de keeper omspelend wist te scoren. 1-1. Zo ging het wat heen en weer tot aan de rust. Tijdens de rust hadden de jongens nog wat tactische aanwijzingen gekregen maar dit had niet gelijk het gewenste resultaat. Het was Blauw Wit die beter uit de rust kwam, alle hens aan dek. Dit leverde een indirecte vrije trap op (in ons strafschopgebied). Deze bal vloog er in een keer in, balen!. Gelukkig voor Franeker, had onze vlagger Oscar wel goed opgelet en de vrije trap moest over. Franeker wist de bal nu weg te werken en deed een snelle uitbraak naar de goal van Blauw Wit. In een uiterste poging de bal weg te werken, schoot een speler van Blauw wit  de bal voorbij eigen keeper. 1-2 voor Franeker. Franeker bleek uiteindelijk fitter dan Blauw Wit en zij wisten de druk op Blauw Wit op te voeren. Blauw Wit begon fouten te maken en zo kwam de bal bij Sem voor de voeten, hij aarzelde geen moment en schoot de 1-3 er lekker in. Fijne eindstand.