Jurre Span (penalty)
Assist: Jurre Span

3e klasse 10

21 april 2018 13:15

JO13-3 mocht deze zaterdag aantreden tegen Blauw Wit JO13-7 in Leeuwarden om 13:15 uur. Het mooie weer en het late tijdstip wil nog wel eens voor verrassingen zorgen. Of het was onderschatting. De tegenstander hing onder aan de ranglijst. Geen vuiltje aan de lucht dus, of wel…. Beide helften hebben hetzelfde spel laten zien. Het was SC Franeker die overheerste maar scoren wilde niet lukken. Lat, paal, over, naast of stuitend op de keeper en de helft van de spelers van Blauw Wit, die zich in het strafschopgebied ophielden. Alles werd uit de kast getrokken om de snelle 2-0 voorsprong uit te bouwen maar het wilde niet zo vlotten. De assists bij beide doelpunten kwamen bij Mads van de voet, Stijn en Sem waren de doelpuntenmakers.

Hoe dan ook, ondanks dat ze zeker hun beste spel niet lieten zien, wist Franeker na rust nog 4 x te scoren en beide teams zagen nog een goal afgekeurd wegens buitenspel. Mads maakte zelf de 3-0 en Gerwin zette de 4-0 op het scorebord na een goede voorzet van Sem. De vijfde treffer kwam van de voeten van Jurre Span die een strafschop bekwaam inschoot. Dezelfde Jurre zette vervolgens via corner Eline vrij voor de goal en die wist wel om te gaan met deze opgelegde bal, 6-0.